TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü...

21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü...

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününü bu yıl "Kıbrıs'ta Barışın Rehberleriyiz" mesajı vererek kutlayacak.

Yayın Tarihi: 20/02/14 17:39
okuma süresi: 3 dak.
21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü...
A- A A+

KITREB, Dünya Rehberler Günü etkinlikleri kapsamında yarın saat 10.30'da Lefkoşa Lokmacı Kapısında basın açıklaması yapacak, Cumartesi günü saat 19.30'da ise turizm sektör temsilcileri ve turist rehberlerinin katılımı ile Girne Pia Bella Otelde dayanışma kokteyli düzenleyecek.

KITREB'den gün dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, 1985 yılında kurulan "Dünya Rehber Birlikleri Federasyonunun (WFTGA)" aldığı kararla 1990 yılından beri her yıl 21 Şubat'ın "Dünya Turist Rehberleri Günü" olarak birçok farklı ülkede kutlandığı kaydedildi.

KKTC'de ise "Dünya Turist Rehberleri Günü"nün 2000'li yılların başından itibaren her yıl "21 Şubatı Dünya Turist Rehberleri Günü" olarak kutlandığı ifade edile açıklamada, ülkenin tanıtım elçisi olan turist rehberliği mesleğinin, ülkede hak ettiği noktada olmadığının düşünüldüğüne işaret edildi.

KITREB, rehbersiz turizm olmayacağının bilinci ile mesleği hak ettiği noktaya taşımaya çalıştıklarını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

"KITREB kurumsallaşmaya önem veren, güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmayı kendine ana hedef olarak belirlemiş bir kurumdur. KKTC turizmine katkı koymayı kendine görev edinen KITREB, Turizm Bakanlığı ve diğer kurum kuruluşlar ile yapıcı işbirliği içerisinde, KKTC turizminin hak etiği noktalara gelmesi için görev yapmaya devam edecektir.

Bu sene 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününde şu mesajı vermek istiyoruz; 'Kıbrıs'ta Barışın Rehberleriyiz."

Açıklamada, Dünya Rehberler Günü etkinlikleri kapsamında yarın Lefkoşa Lokmacı Kapısında yapılacak basın açıklamasında, turizmin bir barış köprüsü olduğunu ve başlatılan barış sürecine destek olduklarının vurgulayacağını belirten KITREB, bu özel günü Güney Kıbrıs'taki meslektaşları ile birlikte kutlamayı arzu etmelerine karşın ne yazık ki girişimlerinden sonuç alamadıklarını, ancak ileriki haftalarda bu girişimlere devam edeceklerini kaydetti.

KITREB, üyelerinin ve dünyada bu mesleği icra eden tüm "Turist Rehberlerinin" 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Gününü kutladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.