TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Aşıkoğlu olası kalıcı çözümün turizme etkilerini değerlendirdi

Aşıkoğlu olası kalıcı çözümün turizme etkilerini değerlendirdi

Adada kalıcı çözüme yönelik yeni süreci ve olası kalıcı çözümün turizme etkilerini değerlendiren Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, özellikle orta vadede turizmin patlayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 23/02/14 12:34
okuma süresi: 4 dak.
Aşıkoğlu olası kalıcı çözümün turizme etkilerini değerlendirdi
A- A A+

Vatan Mehmet - Kıbrıs Postası

Adada olası bir kalıcı çözümün 'siyasi riskin ortadan kalması nedeniyle' turizme doğrudan yansıyacağını, özellikle orta vadede turizmin patlayacağını belirten

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, barışla birlikte yabancı otel zincirleri ve tur operatörlerinin adaya akın edeceğini söyledi.

2009'dan bu yana turizm ve tanıtım atağı

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Aşıkoğlu şöyle dedi; "Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti de dünyada yaşanan ekonomik krizden her ülke kadar etkilenmiş ve kendi sosyal ve ekonomik çıkış yollarını aramayı sürdürmüştür. Özellikle Akdeniz çanağında yaşanan ekonomik ve sosyal dengesizlikleri evantaja çevirmek için farklı stratejiler geliştirmek için yoğun çaba harcamıştır. Hizmet sektörleri için stratejiler ve programlar yürütmüş ve bunun meyvelerini de almıştır. Turizm ve yüksek öğrenim sektörlerinde ciddi gelişmeler olmuştur. Özellikle turizm sektörü 2009 yılından itibaren bir çıkış trendi yakalamış ve 2014 yılının ilk ayına kadar yıl bir önceki yılın istatistik rekorlarını kırarak devam etmiştir. KKTC turizm sektörü 2009 yılından bu yana pazar sayısını 2 den 23'e çıkararak büyük bir turizm ve tanıtım atağı gerçekleştirmiştir."

"İlk kez genel ekonominin içinde %10"

"KKTC ye turist gönderen ülkeler arasına İskandinav ülkeleri de 2014 yılında eklenince istenilen bütün pazarlara ulaşılmış ve bütün hedefler tutturulmuştur. Özellikle Hollanda Almanya İngiltere Danimarka Fransa gibi Avrupa ülkelerinden ciddi turist artışı yaşanmıştır. Toplam turist sayısını (2009) 370,000'lerden 750,000 (2014)'lere çıkarak % 100 ün üzerinde bir başarı sağlanmıştır. Otellerdeki geceleme sayısı ise 1,6 milyondan 2,8 milyona çıkarak otel dolulukları % 35lerden % 48'lere çekmiştir. Başarı sadece sayısal olmamıştır, turizm gelirleri 420 Milyon Dolardan 680 Milyon Dolara çıkmıştır ve turizm sektörü ilk kez genel ekonominin içinde %10 büyüyerek tarımın sektörünün önüne geçmiştir."

"Asıl etki orta vadede oluşacaktır"

"Son günlerdeki Kuzey ve Güney Kıbrıs'ın bir barış sürecine girmesi turizm sektörünü nasıl etkileyebileceği konusu sık sık tartışılıyor. Konuya 3 ana perspektiften bakmamız mümkün. Kısa dönemde (1-3 yıl ) ciddi artış beklenemez çünkü oteller şu an yılın 6-7 ayı zaten yüksek dolulukla çalışıyor.

Bunu yanında yeni otel yatırımları direk uçuş seferlerinin başlaması yarım kalmış otellerin bitirilmesi gibi faktörler devreye gireceğinden büyüme ve turizmden sağlanan ekonomik fayda kısmi büyüyecektir. Asıl etki orta vadede oluşacaktır (4-7 yıl) bu dönemde yabancı sermaye adaya yüksek kar amaçlı giriş yapacaktır ve işte o zaman Kıbrıs'ın turizm çehresi ciddi şekilde değişecektir. Turist sayısında ciddi artışlar olacaktır. Barış ile birlikte yabancı otel zincirleri ve tur operatörleri adaya akın edecektir. Uzun vadede (8+yıl) büyüme yavaşlayacaktır bunun yanında ekonomide kurumsal savaşlar başlayacaktır ekonomideki kurumlarda el değiştirmeler yaşanacaktır."

Hızla 2 Milyon Turist

"Özet olarak barışın adaya gelmesi ile KKTC'de kısa dönemde bir artış yaşanmasının yanında 3'cü yıldan sonra turist sayısının hızla 2 Milyon turiste doğru gitmesi kaçınılmazdır. Adanın potansiyeli olduğundan ve siyasi risk faktörü de ortadan kalkacağından özellikle yabancı sermaye kâr amaçlı adaya hızla yerleşecektir. Eğer bu akın, devlet ve hükümetler tarafından doğru yönetilirse büyük bir şans yakalanır. Yoksa Annan Planı dönemindeki gibi sadece adanın yanlış şekilde gelişmesini sağlarız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.