TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

TC AB Bakanı Çavuşoğlu, Berlin'deki YDÜ Standı'nı ziyaret etti

TC AB Bakanı Çavuşoğlu, Berlin'deki YDÜ Standı'nı ziyaret etti

Dünya'nın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılan TC AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Standı'nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 07/03/14 11:00
okuma süresi: 3 dak.
TC AB Bakanı Çavuşoğlu, Berlin'deki YDÜ Standı'nı ziyaret etti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre; Turizm alanında Dünya'yı tek çatı altına toplayan en büyük organizasyon niteliği taşıyan ITB Berlin Fuarı'na katılan TC AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun KKTC, Yakın Doğu Üniversitesi Standı'nı ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve beraberindeki heyetle Kuzey Kıbrıs Standı'nı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu'na, KKTC Ekonomi Turizm Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü ve Hastane YK Üyesi Ahmet Savaşan tarafından ülke turizmi ile sağlık turizmi olanakları hakkında bilgi verildiği kaydedildi.

Dr. Suat İ. Günsel'in inisiyatifiyle ülke turizmine büyük katkı yapılıyor...

Açıklamada Ahmet Savaşan'ın fuarda gerçekleştirdiği görüşmelerde, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in inisiyatifiyle gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yapılan anlaşmalarla, Kuzey Kıbrıs'a getirilen bütün turistlerin YDÜ Hastanesi güvencesine alındığının anlatıldığına yer verildi.

Aynı açıklamada, Hastanenin ülke turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla turist sağlığı düşünülerek inşa edilmiş olmasının meyvelerini vermeye başladığını vurgulayan Savaşan'ın, Dr. Suat İ. Günsel'in öngörüsüyle attığı bu önemli adıma ek olarak TC'nin ulaşıma verdiği teşvikler ve turizimcilerin de büyük gayretleriyle ülke turizminin geliştiğini ve gelişmeye de devam edeceğini söylediği belirtildi.

YDÜ Hastanesi'nin Medikal Turizm Organizasyonu'na Üyeliği Ülkemiz bir Milat...

Son olarak YDÜ Hastanesi'nin, Dünya'nın en büyük uluslararası kuruluşu Medikal Turizm Organizasyonu'na Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano'nun imzasıyla KKTC adına tam üye olunduğunu hatırlatan Ahmet Savaşan, bu üyeliğin ardından Medikal Turizm'de her geçen gün ilerleme kaydedildiğini, bunun da ülke içindeki katma değeri pozitif yönde etkilediğine işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.