TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

KITREB: "Doğa yürüyüşleri konusunda halkımız bilinçlendirilmeli"

KITREB: "Doğa yürüyüşleri konusunda halkımız bilinçlendirilmeli"

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), ülkenin geleceğinin "Çevre Dostu Turizm"de olduğunu, çevre olmadan turizmin olamayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 13/03/14 12:07
okuma süresi: 2 dak.
KITREB: "Doğa yürüyüşleri konusunda halkımız bilinçlendirilmeli"
A- A A+

KITREB Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, halkın son zamanlarda ilgisinin arttığı doğa yürüyüşlerinde uyulması gereken bazı kurallar bulunduğunu ifade ederek, "Flora ve Faunanın korunması, çiçeklerin koparılmaması gibi önemli hususlarda, zaman zaman gözlemlediğimiz kuralsızlığı ve çevreye karşı olan saygısızlığı kınıyoruz" dedi.

"Özellikle geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan görüntüler kabul edilemez boyutlardadır. Doğayı tahrip eden kişiler veya kuruluşlar tespit edilerek yasa gereği cezalandırılmalıdır" diyen KITREB, doğa yürüyüşleri konusunda halkın bilinçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu ve bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Üyelerinin Doğa Rehberliği konusunda branşlaşması için, Biyologlar Derneği ile işbirliği halinde sertifikalı bir program düzenlenmekte olduğunu kaydeden KITREB Yönetim Kurulu, "Amacımız, turist rehberlerinin doğa rehberliği konusunda uzmanlaşmasına katkıda bulunmaktır" ifadesini kullandı.

KITREB, her sene geleneksel olarak düzenledikleri, KITREB üyesi Gürkan Karabardak'ın, merhum oğlu İbrahim Karabardak anısına düzenlenen doğa yürüyüşünü, 16 Mart Pazar günü 'Buffavento-Alevkayası' parkurunda gerçekleştireceğini de belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.