TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Otellerin doluluk oranları arttı

Otellerin doluluk oranları arttı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) otellerin ortalama doluluk oranının mart ayında yüzde 20 arttığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/03/14 17:54
okuma süresi: 2 dak.
Otellerin doluluk oranları arttı
A- A A+

KITOB'dan yapılan açıklamaya göre, mart ayında 5 yıldızlı otellerin doluluk oranı geçen aya göre yüzde 18 'lik bir artış ile yüzde 57 olurken, 5 yıldızlı oteller dışında kalan küçük otellerin doluluk oranı da yüzde 29 oranında bir artışla yüzde 31 olarak gerçekleşti. Ortalama doluluk oranındaki artış ise yüzde 20 oldu.

KITOB'un geçen yıl 89 olan üye sayısının bu yıl 99'a yükseldiği; mart ayı dönemi kapalı/boş üye otel sayısında geçen yıla göre azalma gözlendiği de kaydedilen açıklamada, "Mart 2014 ayını, KITOB üyesi 99 otelden 13 ü kapalı olarak veya tadilatla, 9 tanesi ise boş geçirmiştir. Geçen ay ise üyelerin 14 ü kapalı olarak veya tadilatla, 16 tanesi ise boş geçirmişti" denildi.

TURİZM POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Nisan ayı ile birlikte kapalı/boş olan otellerin büyük bir kısmının mevsimle birlikte açılarak turizm sektöründe faaliyetlerine devam etmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Turizmin bir devlet politikası olmaması ve 'turizmin 12 aya yayılması' yönünde halen herhangi bir çalışmanın yapılmaması ölü sezonda dramatik düşüşlere neden olmaktadır ve bu mart ayının ilk haftalarına kadar sürebilmektedir. Havaların erken ısınması ile mart ayının ikinci yarısındaki sezon hareketliliği, biraz da olsa dolulukları arttırmıştır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.