TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

KITOB, Mart ayı doluluk oranlarını açıkladı

KITOB, Mart ayı doluluk oranlarını açıkladı

KITOB; otel sınıfına giren ve 1'den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Şubat 2014 ayı, üye oteller dolulukları aşağıdaki şekildedir.

Yayın Tarihi: 29/03/14 09:54
okuma süresi: 2 dak.
KITOB, Mart ayı doluluk oranlarını açıkladı
A- A A+

5 Yıldızlı otellerin doluluk oranı geçen aya göre %18 'lik bir artış ile %57 olmuştur. 5 yıldızlı oteller dışında kalan Küçük otellerin doluluk oranı da yine %29 oranında bir artışla %31 olarak gerçekleşmiştir. Tüm KITOB üyelerinin ortalama doluluğuna bakıldığında geçen aya göre %20 artmıştır.

Turizmin bir devlet politikası olmaması ve "Turizmin 12 aya yayılması" yönünde halen herhangi bir çalışmanın yapılmaması ölü sezonda dramatik düşüşlere neden olmaktadır ve bu Mart ayının ilk haftalarına kadar sürmebilmektedir. Havaların erken ısınması ile Mart ayının ikinci yarısındaki sezon hareketliliği, biraz da olsa dolulukları arttırmıştır.

Geçen yıl 89 olan üye sayısı bu yıl 99'a yükselmekle beraber, Mart ayı dönemi kapalı/boş üye otel sayısında geçen yıla göre azalma gözlenmiştir. Mart 2014 ayını, KITOB üyesi 99 otelden 13 ü kapalı olarak veya tadilatla, 9 tanesi ise boş geçirmiştir. Geçen ay ise üyelerin 14 ü kapalı olarak veya tadilatla, 16 tanesi ise boş geçirmişti.

Bu aydan itibaren ise kapalı/boş olan üyelerimizin büyük bir kısmının mevsimle birlikte açılarak turizm sektöründe faaliyetlerine devam etmesi beklenmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.