TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Uluslararası Kariyer Fırsatları ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı 15 Mayıs'ta

Uluslararası Kariyer Fırsatları ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı 15 Mayıs'ta

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) , Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) işbirliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda düzenlediği 2. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı 15-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 12/05/14 13:26
okuma süresi: 5 dak.
Uluslararası Kariyer Fırsatları ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı 15 Mayıs'ta
A- A A+

Öğrencilere iş hayatı öncesi staj olanakları yaratmak, kariyer planlamalarına yardımcı olmak ve yerli ürünlerin tanıtımını sağlayarak ihracatını artırmayı hedefleyen fuarda, 30'u yabancı olmak üzere 60 firma stant açacak.

9 ülkeden 70'e yakın firma üst düzey yöneticisinin de yer alacağı etkinlikte, 3 panel ve 33 seminer gerçekleştirilecek.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda 10.00'da başlayacak etkinlikte, KKTC ve yabancı iş insanlarının iş olanaklarını görüşmeleri için ikili temaslarda bulunmaları sağlanacak. Forum ve fuar halka açık olacak.

Forum ve fuarın paydaşları DAÜ Tower Bar'da basın toplantısı düzenledi.

OSAM

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, öğrencilerin kariyer planlamalarına büyük önem verdiklerini, bu tür etkinliklerle de öğrencileri iş dünyasının beklentilerini karşılamaya yönelik hazırladıklarını kaydetti.

ÇIRALI

KTSO Başkanı Ali Çıralı da, etkinlikle ülke ekonomisine katkıyı ve öğrencilerin staj ve iş olanaklarını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.?Ülkede 60 bin üniversite öğrencisi bulunduğunu ve yabancı öğrencilerin en az 4 yıl boyunca KKTC'de yaşadıklarını söyleyen Çıralı, öğrencilerin staj olanakları bulmaları ve kendilerini geliştirebilmelerinin özel sektörle ilişkilerin güçlendirilmesinden geçtiğini ifade etti.

Sanayi-üniversite işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değinen Çıralı, öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırarak iş hayatına hazırlamayı önemsediklerini kaydetti.

Yerli üretim kadar üretimin ihraç edilmesinin de büyük önem taşıdığını belirten Çıralı, izolasyon ve engellemelere rağmen Kıbrıs Türk ürünlerinin 40 ülkeye ihraç edildiğini ve dünya pazarlarıyla rekabet edebildiğini vurguladı.

Çıralı, Kıbrıs Türk ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durabilmesinin mal ve hizmet üretimini artırarak ihraç etmekten geçtiğini söyledi.?Forum ve fuara çok sayıda yabancı firma ve iş insanının katılacağını söyleyen Çıralı, bunun da KKTC'ye ilginin arttığının göstergesi olduğunu belirtti.

AYAZ

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz da, 2. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı'na destek vermekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.

Etkinliğin, toplumsal gelişime yön vereceğini belirten Ayaz, KKTC'nin; üniversitelerin yetiştirdiği nitelikli insan gücü sayesinde eşit fırsatların sunulması halinde her alanda dünyadaki yerini alabilecek kapasitede olduğunu kaydetti.

İnsana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu kaydeden Ayaz, bu çerçevede yurt içi ve yurt dışındaki eğitim çalışmaları fuar ve konferanslara büyük önem verdiklerini söyledi.

Ayaz, etkinliğin, Kuzey Kıbrıs'ta üretimin teşvik edilmesi ve çok daha ileri standartlara kavuşması, kariyer fırsatlarına yönelikbilincin artırılması için çok önemli olduğunu vurguladı.

ATAY

EkoAvrasya Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Niyazi Güner Atay da, 2006 yılında kurulan derneğin 2010 yılından itibaren de KKTC'ye yönelik faaliyetlerine yoğunluk verdiğini söyledi.

Atay, 2011 yılında beri her yıl Ankara'da KKTC Çalıştayı düzenlediklerini belirterek 4. Calıştayın 24 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Atay, Avrasya coğrafyasında işbirliği platformunu daha yararlı bir hale getirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

UYGUROĞLU

Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü (MİKA) Yrd. Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu da etkinlik program hakkında bilgi verdi.

Uyguroğlu, etkinliğin amacının yerel ve uluslararası alanda başarılı olmuş Türk ve yabancı kuruluşların katılımıyla ada genelinde öğrenim gören gençlere kariyer planlamalarında yardımcı olmak ve yabancı firmalara ülkeyi ve Kıbrıs Türk ürünlerini tanıtmak olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.