TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

İki yaka, iki ayrı deniz

İki yaka, iki ayrı deniz

Ülkemizde mavi bayrak alan plajların yetersiz kalırken, Güney Kıbrıs Plajları EEA'nın raporlarından tam not aldı.

Yayın Tarihi: 09/07/14 11:35
okuma süresi: 2 dak.
İki yaka, iki ayrı deniz
A- A A+

Kıbrıs Postası - Elif ŞEN

Avrupa Çevre Ajansı'nın (EEA), 2013 yıllık deniz suyu kalite raporunda, Güney Kıbrıs plajları mükemmel olarak sınıflandırıldı. Doğal güzellikleri, iklim koşulları nedeniyle bir çok turistin tercih ettiği ülkemiz, çevreye yeterli duyarlılık göstermememiz nedeniyle doğaya zarar veriyor. Aynı coğrafyayı paylaştığımız Güney Kıbrıs plajları ise Avrupa Çevre Ajansı tarafından mükemmel olarak sınıflandırıldı.

Avrupa yüksek kalitede

2013'te % 95'inden fazlası çok az ihtiyaçla Avrupa deniz suyu, nehirleri ve gölleri de genel olarak yüksek kaliteli olarak belirlendi.Raporda yer alan verilere göre karadaki yüzülebilecek sulara göre kıyılar biraz daha iyi durumda bulunuyor.

112 yüzülebilecek kıyı…

2013'te Güney Kıbrıs'ta hepsi kıyıda olmak üzere 112 yüzülebilecek su bulunduğu rapor edildi.

Sezon boyunca her yüzülebilecek sudan ortalama dokuz örnek olmak üzere toplam 967 örnek alındı ve bütün yüzülebilecek suyun 2013'te en azından yeterli kaliteye sahip olduğu saptandı.

Bütün plajlar mükemmel…

Sezon boyunca hiç bir plajın kapatılmadığı belirtilen raporda,Güney Kıbrıs ve Lüksemburg'taki bütün plajların 'mükemmel' olduğu kaydedildi.

Kıbrıs ve Lüksemburg'u Malta (% 99 mükemmel), Hırvatistan (% 95) ve Yunanistan (%93) izledi.

Ölçeğin öteki ucunda Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde en yüksek 'zayıf' statüde bulunan ülkeler de Estonya (% 6), Hollanda (% 5), Belçika (% 4), Fransa (% 3), İspanya (% 3) ve İrlanda (% 3) şeklinde sıralandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.