TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Oteller Encümeni'nden, Bellapais Gardens ve The Almond Holiday Village'e başarı plaketi

Oteller Encümeni'nden, Bellapais Gardens ve The Almond Holiday Village'e başarı plaketi

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Oteller Encümeni, Dünya'nın önde gelen sitelerinden Trip Advisor'da yapılan anket sonuçlarına göre, müşterilerin en çok memnun kaldığı Kuzey Kıbrıs'taki otellerden ilk iki içerisinde olan Bellapais Gardens ve The Almond Holiday Village'e teşekkür plaketi verdi.

Yayın Tarihi: 29/08/14 09:21
okuma süresi: 5 dak.
Oteller Encümeni'nden, Bellapais Gardens ve The Almond Holiday Village'e başarı plaketi
A- A A+

Bellapais Manastırı'nda dün gerçekleşen ödül töreninde, Oteller Encümeni Başkanı ve Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile Encümen üyeleri Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu, Teşvik ve Denetim Şb. Amiri Güniz Bilin, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve Sağlık Bakanlığı temsilcisi Ramadan Şenli hazır bulundu.

AŞIKOĞLU: "MEVZUATLAR SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR"

Oteller Encümeni Başkanı Şahap Aşıkoğlu tören sırasında yaptığı konuşmada 5 yıllık görev süresi boyunca sektörün daha verimli hale gelebilmesi için mevzuatlarda gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve bu uygulamaların gerçekleşebilmesi adına Encümen'in denetimlerini sıklaştırdığını söyleyerek KITSAB ve KITOB'a bu süreçteki desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Turizmin sürekli gelişmekte olan bir sektör olduğunu da söyleyen Aşıkoğlu, 2013 verilerine göre ülke ekonomisindeki döviz açığının %47'sinin turizm gelirleriyle karşılandığını söyledi. Turizmin daha iyi seviyelere gelmesi durumunda bu rakamın % 60'lara çıkabileceğini söyleyen Şahap Aşıkoğlu bunda müşteri memnuniyetinin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Aşıkoğlu, Trip Advisor verilerine göre Bellapais Gardens ve The Almond Holiday Village'in müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayan otellerin başında geldiğini söyleyerek, Oteller Encümeni'nin de bu otelleri onore etmek ve sektörde farkındalık yaratma adına ödüllendirdiğini belirtti.

Aşıkoğlu, ülkede bir çok hotel olduğunu fakat bu oteller içerisinden yerli sermaye ve aile işletmesi olan iki küçük otelin çıkması müşteri memnuniyetinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak küçük otellerin daha fazla desteklenmesi için çalışmalarının olduğunu da söyleyen Aşıkoğlu, böylelikle küçük işletmelerin ülke turizmine daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Aşıkoğlu, son olarak bu iki otelin başarısının tüm otellere örnek olması gerektiğini söyledi.

AKTIĞ: "ÖNEMLİ OLAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ"

Turizm sektörünün en zor konularının değer ölçmek olduğunu söyleyen KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, mekanların fiziksel kalitesinin yanında, müşteri memnuniyetinin önemine vurgu yaptı. Ülkeye gelen turistlerin yaptığı değerlendirmeler sonucunda bu iki otelimizin ön sırada olduğunu da belirten Aktığ, bu otellerin başarılı çalışmalarının sektöre ışık tutmasını diledi.

TOLUN: "KÜÇÜK ÖLÇEKLİ OTELLERE YÖNELMELİYİZ"

Dünyada turizm sektörünün değişmekte olduğunu söyleyen KITSAB Başkanı Orhan Tolun, özel ilgi turizmindeki trendin, kitle turizmine kıyasla çok daha yüksek olduğuna vurgu yaparak, KKTC'nin turizm modelinin eko turizm ve özel ilgiye yönelik küçük ölçekli tesisler olması gerektiğini belirtti.

Tolun, Kıbrıs Türk halkının misafirperver bir halk olduğunu belirterek Trip Advisor'daki sonuçların da bu hususu ıspatladığını ifade etti.

Tolun, bu iki otelin başarılarının diğer otellere örnek olması gerektiğini de belirtti.

ABİT: "KÜLTÜRÜMÜZDE OLAN MİSAFİRPERVERLİĞİ MİSAFİRLERİMİZE YANSITIYORUZ"

Bellapais Gardens Direktörü Sabri Abit ise bu ödüle layık görülmekten ötürü çok mutlu olduklarını ifade ederek, müşteri memnuniyetinin sürekli olarak sağlanmasına gayret göstereceklerini ifade etti.

Abit, otelin ilk açıldığı yıl olan1992'den beri kesintisiz çalışan personelleri olduğunu ve müşterilerin memnun kalması için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Ülkemizde bulunan diğer küçük otellere de danışmanlık yaptıklarını ve kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmaya çalıtıklarını da söyleyen Abit, aile işletmelerinin hizmet kalitesinin yüksek olmasında ki rolüne vurgu yaptı.

AŞIK: "ÜLKEMİZİ BİR MARKA HALİNE GETİREBİLİRİZ"

The Almond Holiday Village Direktörü Gülten Aşık ödül töreni esnasında yaptığı konuşmada ödülle taçlandırıldıkları için Oteller Encümeni'ne teşekkür ederken, fark edilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Aile olarak müşterilerilerine kültürümüzü tanıtmak için çaba harcadıklarını söyleyen Aşık, bunun için çok fedakarlıklar yaptıklarını vurgulayarak,kültürü ve tarihi zengin olan ülkemizin bir marka haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.