TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Festivaller Turizmi olumlu etkiliyor…

Festivaller Turizmi olumlu etkiliyor…

13. Girne Zeytin Festivali'ni ziyaret eden YDÜ Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan festival ve bölgesel etkinliklerin turizmi olumlu etkilediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 13/10/14 10:30
okuma süresi: 3 dak.
Festivaller Turizmi olumlu etkiliyor…
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 13. Girne Zeytin Festivali'ni ziyaret eden Ahmet Savaşan'ın ülkemizin dört bir yanında düzenlenen festival ve bölgesel etkinliklerin turizmi olumlu etkilediğini söylediği belirtildi.


Festivaller toplumun kolektif belleğinin tazelenmesini sağlıyor…

Ahmet Savaşan "Yerel olarak belirlenen ve geleneksel hale gelen festivaller, yapıldığı bölge ile simgeleşerek toplumun kolektif belleğinin tazelenmesini sağladığı gibi turizm açısından da olumlu etkiler yaratıyor" dedi. Savaşan ülkemizde yapılan bazı festival, şenlik, özel gün, özel hafta ve şölen gibi pek çok etkinliğin adını Adaya, bazılarının ise adlarını Dünya'ya duyurduğunu söyledi.

Festivaller, insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştiriyor…

Festival ve özel tema ile yapılan bölgesel etkinliklerin, şehirler arasında oluşabilen olumlu rekabet ile özellikle geçmişe dayalı kimi alışkanlıklarla da düzenlendiğini söyleyen Savaşan "bu etkinliklerin turizm kavramının gelişmesine; insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmeye, toplumsal barışı ve sevgiyi artırmaya katkıda bulunur" diye konuştu. Savaşan ayrıca festivallerin kendi içinde özel bir etkinlik olduğu söyleyerek, festivallerin etkinlik turizmi içinde de ele alındığını vurguladı.


Turizme ve ülke tanıtımına katkısı büyük…

Savaşan "Festivallerin düzenlenmesi ile öncelikle unutulmaya yüz tutan yerel değerler ortaya çıkarılıyor veya yeniden keşfedilerek tanıtılıyor. Yerel tatlarla özgün markalar oluşturuluyor veya mevcut markaların gelecek kuşaklara aktarılarak sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara destek olunuyor. Bu bağlamda tiyatro, müzik, yiyecekler, dans, turizm, spor, karikatür, sanat gibi bir çok konuda düzenlenen etkinlikler, ağırlıklı olarak kültürel yaşama canlılık katmayı ve bölgeleri markalaştırmayı amaçlıyor. Bu özellikleri ile festivaller turizme ve ülke tanıtımına da büyük katkı yapıyor" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin katkısı büyük…

Savaşan ülke genelinde yıl boyunca düzenlenen festival ve özel günlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, YDÜ'nün bu tür organizasyonların önemine inandığını ve üniversitenin dün olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinliklere destek vereceğini söyledi. Savaşan aynı günlere rastlayan 13. Girne Zeytin Festivali ve 15. Eko Gün gibi özel etkinliklerin yapılması için katkı koyan başta yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür etii.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.