TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ'den ülke turizmi ve öğrenci gelişimine büyük katkı

GAܒden ülke turizmi ve öğrenci gelişimine büyük katkı

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) geçtiğimiz yıl, dünya'nın 90 ayrı ülkesinde , 200 aşkın üniversite ve ayrıca kuruluş ile işbirliği yapan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan Amerikan Turizm ve Konaklama Eğitim Vakfı AH&LA ile gerçekleştirmiş olduğu ortak proje olumlu sonuçlar vermeye başlıyor.

Yayın Tarihi: 18/11/14 11:36
okuma süresi: 4 dak.
GAܒden ülke turizmi ve öğrenci gelişimine büyük katkı
A- A A+

Bu çerçevede Amerikan Koleji ve AH&LA işbirliği ile Kolej Seviyesinde 15-16 Yaş gruplarında Turizm Eğitimini bilinçlendirmek ve öğrencileri gelecekteki kariyer planlamalarına Turizm ve Otelcilik Sektörüne yönelik bilinçlendirme eğitimleri başladı.

GAÜ INTEB (Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Eğitim Birliği ) tarafından sosyal sorumluluk projesi hedefi ile yola çıkılarak gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde, GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu ve Merkezi Amerika Washington DC de bunan AH&LA ile imzalanan anlaşma uyarınca Turizm Eğitiminde lise çağındaki öğrencileri turizm eğitimine ve özellikle otelcilik sektörünü sevdirmek için AHLA HTMP (Hospitality & Tourism Management Programlarının ) Uygulanmasına karar verildi.

Amerikan Koleji Avrupa'daki benzer kolejler içerisinde bu programı uygulayan ilk Kolej olarak son yıllardaki Kıbrıs ve Türkiye'deki Üniversiteler içerisinde AH&LA eğitimlerinin tek yetkili lisansörü olan GAÜ'nün bu adımının ilerideki yıllarda son derece pozitif bir şekilde alınacağını bildiren AH&LA bölge direktörü Ed KASTLI uygulanmaya başlanan bu müfredatın şu anda Amerika'da yalnızca 14 Eyalette uygulandığını ve çok yeni bir eğitim müfredatı geliştirdiklerini bildirdi.

Programların altışar aylık 2 ayrı modülden oluştuğunu bildiren ve Amerikan Koleji'ndeki eğitimleri veren GAÜ INTEB Başkan yardımcısı Tuncel ERTAN ise HTMP 1 ve HTMP 2 turizm eğitim programlarının Amerikan Koleji bünyesinde Avrupada bir ilk olarak verilmesinin kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu bildirdi. Öğrencilerin bu programlara yönelik ilginin yüksek olduğunu ve derslerin AH&LA tarafından 20 kişi ile sınırlı tutulduğunu da vurgulayan Ertan, verilen eğitimler ve müfredatların Washington DC den geldiğini bildirdi. Ertan, Amerikan Koleji öğrencilerine HTMP kitap , sınav ücreti ve sınav sonucundaki alınacak olan sertifikasyonlar ve tüm ücretlerin 15-16 yaş gruplarındaki seçkin öğrencilere herhangi bir eğitim ücreti alınmadan verildiğini iafade etti. Son yıllarda otelcilik sektöründe popüler olan Green Tourism, Hospitality Total Quality Management, ISO HACCP Applications ve Ecotourism, gibi derslerin öğrenciler tarafından büyük bir iligi ile takip edildiğini vurguladı.

Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar yaptığı açıklamasında, gerçekleştirilen çalışmalarınnın öğrenciler arasında ayrı bir motivasyon unusuru olduğunu bildirerek, verilen eğitimlerin kalitesinin ve müfredat seçiminin Amerika'dan gelen kitaplar sayesinde çok yüksek olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü ve GAÜ INTEB Başkanı Yrd. Doç.Dr.İsmet ESENYEL ise bilinci ve farkındalığı turizm ve otelcilik sektörüne yönelik olarak arttırılmış, algısı genişletilmiş 16-16 yaş grubuna, turizm ve konaklama sektöründeki 120 üniversite ile AH&LA işbirliğinde verilen ayrıcalıklı eğitimlerin, gelecekte turizm sektöründe daha eğitimli, donanımlı ve sektörel ihtiyaçları yakından bilen nesillerin yetişmesine mutlak bir istisna getireceğini vurguladı. Ayrıca Esenyel, yeni nesillerin , turizm hareketini ve bilincini kendilerinden sonra gelecek olan nesillere daha doğru anlatacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.