TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında eko turizm konuşuldu

DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında eko turizm konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Turizmin Not Defteri" isimli televizyon programına bu hafta Eko Turizm Gönüllüsü, Turizmci Zekai Altan konuk oldu. Söz konusu programda Eko Turizm konuşuldu.

Yayın Tarihi: 30/11/14 16:04
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında eko turizm konuşuldu
A- A A+

KKTC'deki eko turizmin durumunu değerlendiren Zekai Altan, programın başında KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu'nun turizmle ilgili yapmış olduğu ve gündemin ilk sıralarına yerleşen açıklamalarını hayretle karşıladıklarına değindi.

Altan, Müsteşar Aşıkoğlu'nun devletin turizm politikasını eleştirerek, "Turizm ülkede rezalet" yorumunu yaptığını ve öte yandan aynı gün gazetelere bakıldığı zaman KITSAB Başkanı Orhan Tolun'un ise "Turizm dibe vuruyor" söyleminin endişe verici olduğunu aktardı. Bu tür açıklamaların düşündürücü olduğunu yineleyen Altan, bütçede turizme ayrılan teşvikin bu yıl 32 milyon'dan 17 milyona çekildiğini hatırlattı. Eko- agro turizmi hakkında ise 4-5 yıldır sektöre hiçbir teşvik verilmediğine vurgu yapan Zekai Altan, bunun dile getirilmediğini bildirdi.

Altan, eko turizm yapan işletmelerin yok edildiğini, kendilerine beceriksiz damgası vurulduğunu, tanıtıma dahil edilmediğini, gelişimleri açısından destek sağlanmadığını, kısacası sürdürülebilir olmaları için bir strateji geliştirilmediğini vurguladı.

Altan, turizmle ilgili önerilerde de bulunarak, ülkenin tanıtım pazarlama hedefleri ve modellerini belirleyerek ivedi olarak hayata geçirmesi gerektiğini anlattı. Belirlenecek hedef pazarlara yönelik politikaların ortaya konmasının şart olduğunu bildiren Altan, ülkemizde şu anda mass turizm aracılığıyla ucuz turistlerle çarkın döndürülmeye çalışıldığını kaydetti. Eko-agro turizminin nasıl geliştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek konusunda önerilerini paylaşan Altan, bundan 6 ay önce başlattıkları çalışmalarla Kıbrıs Türk Eko Agro Turizm Kooperatif Ltd.'yi kurduklarından söz etti. Altan, kooperatifin amacını; etkin örgütlenmeyi sağlayarak, ülkenin imajına katkı yapmak, eko-agro turizm modelini aktif hale getirmek ve kırsal kalkınmaya katkı yapmak olarak açıkladı. Zekai Altan programın devamında eko-agro turizminde kooperatifin yapmayı planladığı sistemi detaylı olarak da anlattı.

Turizmin Not Defteri programının söz konusu bölümü 1 Aralık 2014 Pazartesi günü, 19:45 – 20.30 saatleri arasında, tekrarı ise 2 Aralık 2014 Salı günü, 12:00 – 12:45 saatleri arasında, BRT – 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.