TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

"Modern Evliya Çelebi" Serdar Kılıç ve ekibi KKTC'de

“Modern Evliya Çelebi” Serdar Kılıç ve ekibi KKTC’de

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından ülkemize davet edilen ve 2-5 Şubat tarihleri arasında ülkenin doğasını, coğrafyasını, tarihini, kültürünü ve insanını tanıtacak olan "Doğadaki İnsan" program çekimlerinin ilki dün Büyük Han'da yapıldı.

Yayın Tarihi: 03/02/15 15:21
okuma süresi: 2 dak.
“Modern Evliya Çelebi” Serdar Kılıç ve ekibi KKTC’de
A- A A+

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'na yapılan ziyaretin ardından gidilen Büyük Han'da ekip, dağarcık yapımının tüm inceliklerini uzman kişilerden yerinde izleme fırsatı yakaladı.

3 Şubat Salı günü olan bugün ve gecesi dağda kamp yapıp ülkenin doğa ve coğrafyasını keşfetmeye hazırlanan ekip, 4 Şubat Çarşamba günü Çınarlı Köyü'nde bulunan İncirli Mağara'da çekim gerçekleştirecek.

Gün içinde Esentepe Ayguruş Evi'nde Kıbrıs Mutfağı'ndan örneklerin hazırlanıp kaydının yapılmasının ardından, Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri sunulacak.

5 Şubat Perşembe günü ise Galavaç Köyü'nde Hellim Yapımı, Serdarlı Köyü'nde ise sele sepet yapımının tüm incelikleri ekibe sunulacak. Belgesel çekiminin son gününde ise Altın Sahil, Milli Park ve eşekler ile Karpaz Burnu çekimi gerçekleştirilecektir.

Çekimlerin tamamlanmasının ardından KKTC, TRT HD tematik kanalında yayınlanan "Doğadaki İnsan" programında tanıtılacak. Salı akşamları saat 20.50'de başlayan programın KKTC tanıtımı iki bölüm şeklinde çekilecek olup her bölüm 5 kez tekrarlanarak toplam 10 kez yayınlanacak.

TUNÇALP:

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, konuyla ilgili açıklamasında, "Kıbrıs hayranı" olan Serdar Kılıç'ın ülke tanıtımı açısından önem arz eden organizasyonda gönüllü olarak yer aldığını kaydederek, Kılıç'a ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Program yapımcısı Serdar Kılıç, 2011 yılında "Modern Evliya Çelebi" unvanına layık görülmüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.