TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Turizm Meslek Eğitimi ve İstihdamı Projesi devam ediyor.

Turizm Meslek Eğitimi ve İstihdamı Projesi devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm ve Spor Bakanlığı ile Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde ilk etabı Karpaz'da hayata geçirilen Turizm Meslek Eğitimi ve İstihdamı Projesi devam ediyor.

Yayın Tarihi: 04/03/15 12:24
okuma süresi: 4 dak.
Turizm Meslek Eğitimi ve İstihdamı Projesi devam ediyor
A- A A+

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, yürütülen projeyi yerinde incelemek amacıyla Kaya Artemis Otel'de yer alan toplantıya katıldılar. Projeden yararlanan kursiyerlerle bir araya gelen Gürpınar, turizmin, her geçen gün gelişen ve istihdam olanakları yaratan bir sektör olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , Milli Eğitim Bakanlığı, , Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm ve Spor Bakanlığı ile Esnaf ve Zanaatkarlar Odası tarafından ilk etabı Karpaz'da hayata geçirilen Turizm Sektörü'nde Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi'ni yerinde incelemek ve kursiyerlerin sorunları dinlemek amacıyla Kaya Artemis Resort Otel'de toplantı düzenlendi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar turizm sektörünün sürekli gelişen bir sektör olduğunu belirtti.

GÜRPINAR: "AMACIMIZ GENÇLERİMİZE NİTELİK KAZANDIRMAK"

Gürpınar konuşmasında,"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz projede amacımız gençlerimize nitelik kazandırmak ve iş başında yaşayarak öğrenme metodu kullanarak gençlerimizin eksikliklerini giderip, ülkemize yerel anlamda ekonomiye katkı koyacak elemanlar yetiştirmek."dedi.

Bakan Aziz Gürpınar projenin ikinci etabının 30 Mart tarihinde Girne Bölgesi'nde başlatılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığının temel prensiplerinden bir tanesinin Yaşam boyu eğitim olduğunu belirterek; "Çalışma ve Sosyal Eğitim Bakanlığı, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve bu yılda Turizm Bakanlığı'nın katılımıyla eğitim programlarımızı devam ettireceğiz. Reel anlamda çalışanların eğitiminden sonra alacağı pozisyon pratikte teknik olacaktır."ifadelerini kullandı.

Toplantıda kursiyerlerin soruları cevaplandı ve eğitim sürecisince yaşadıkları sorunlar yetkililer tarafından dinlendi.

Kaya Artemis Otel, Nuh'un Gemisi Otel ve Salamis Otel'de de yürütülen projeden 60 kişinin faydalandığı ve bir yıl içinde tamamlanacağı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, daha sonra Salamis Hotel'de eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Turizmin ülkede lokomotif sektör olduğuna dikkat çeken Gürpınar, bu sektörde hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

K.T.Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Eğitim Sorumlusu Taner Akcan da proje kapsamında teorik eğitimlerin tamamlandığını, pratik eğitimlere geçileceğini ve bu aşamada şeflere büyük görev düştüğünü ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın da eğitimlerle turizm sektörüne sertifikalı nitelikli çalışan kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.