TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de 'Seyahat Acentaları ve 2015'de Turizm' konulu konferans

LAܒde ‘Seyahat Acentaları ve 2015’de Turizm’ konulu konferans

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm Kulübü tarafından "Seyahat Acentaları ve 2015'de Turizm" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 24/03/15 18:18
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde ‘Seyahat Acentaları ve 2015’de Turizm’ konulu konferans
A- A A+

LAÜ Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, Polatkan Turizm Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Polatkan, "Turizm ve Seyahat Acentalarının Operasyonel İşleyişi ve Karşılaşılan Zorluklar" konusunda bilgi verirken, Profesyonel Turizm Yöneticileri Birliği Başkanı ve Turizm Live Proaktif Haber Kanalı Kurucusu, Moderatörü Umut Çakırhan ise, "2015 Yılında Dünya'da-Türkiye'de ve KKTC'de Turizm" konusunda deneyimlerini paylaştı.

Polatkan öncelikle turizmin insanlığın doğuşuyla başladığını, geçmişte insanların yer değiştirmesi ve ticaret için bir bölgeden başka bir bölgeye kervanlarla ya da topluluklar halinde giderken konaklandığını, bu hareketlilik sonucunda da turizm sektörünün ortaya çıktını söyledi. Acentaların turizm sektörünün önemli lokomotif parçalarından biri olduğunu vurgulayan Polatkan, acentaların işleyişi ve yapmış oldukları önemli yurtdışı bağlantıları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Çakırhan ise Türkiye'nin 2013 yılında turizm sektöründen 35 milyar dolar gelir elde ettiğini belirterek dünya turizm alanında 9'uncu sırada yer aldığını ancak, bunun yetmediğini, başarılı bir turizm sektörünün yaratılması adına Türkiye'de turizm sektörünün devlet" politika"sı haline getirilmesi ve bunun tarih, sağlık, kültürel, doğa, spor ve inanç turizmi gibi farklı alanlarda çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. KKTC'de de durumun farklı olmadığını belirten Çakırhan, dünya standartlarına uygun tesis ve konaklama yerleri olmasının yanında denizi, eğlence mekânları, tarihi yerleri, kültürel zenginliklerine rağmen, ülke genelinde turizm sektörünün istenilen seviyede olmadığına değindi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.