TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

KITOB: "Charter seferleri artışta etkili oldu"

KITOB: “Charter seferleri artışta etkili oldu”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Mart ayında otellerin ortalama doluluk oranlarının yüzde 50 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 31/03/15 16:53
okuma süresi: 2 dak.
KITOB: “Charter seferleri artışta etkili oldu”
A- A A+

KITOB, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı'nın turizm teşvikleri kapsamında tur operatörlerinin düzenlediği charter seferler sayesinde Mart ayında turist sayısında artış olduğunu bildirdi.

KITOB otellerin Mart ayı doluluk oranlarını açıkladı.

Buna göre, 5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları yüzde 62 ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9, geçen aya göre ise yüzde 19 artış gösterdi.

Küçük otellerin doluluk oranı yüzde 37,5 ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19, Şubat ayına göre ise yüzde 37 arttı.

Tüm otellerin doluluk oranı ortalaması ise yüzde 50 ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14, Şubat ayına göre de yüzde 28 arttı

KITOB, Mart ayında doluluk oranlarında görülen yükselişte, büyük ölçüde Almanya'dan olmak üzere Hollanda, İran, Avusturya ve İngiltere'den gelen charter seferlerinin önemli katkısı olduğunu kaydetti.

Mart ayında kapalı veya boş otel sayısında önemli bir azalma gözlemlendiği ve kapalı otel sayısının 14'e düştüğü, bu sayının Nisan ayında daha da azalmasının beklendiği kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.