TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe başarıya imza attı

DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe başarıya imza attı

2011 yılında K. Park, W.J. Phillips, D.D. Canter ve J. Abbot'un Journal of Hospitality and Tourism Research adlı süreli dergideki makalelerinde, Prof. Dr. Osman M. Karatepe, pazarlama ve insan kaynakları yönetimi konularına yönelik yazmış olduğu bilimsel makalelerle, dünya genelinde otel işletmeciliği alanında ilk 50 öğretim üyesi arasında onsekizinci (18) sırada, Avrupa genelinde ise ikinci (2) sırada yer almıştı.

Yayın Tarihi: 15/04/15 14:59
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe başarıya imza attı
A- A A+

2012 yılında K.A. Way, R.J. Harrington ve M.C. Ottenbacher'in Journal of Culinary Science and Technology adlı süreli dergideki makalelerinde, Prof. Dr. Osman M. Karatepe pazarlama ve insan kaynakları yönetimi konularına yönelik yazmış olduğu bilimsel makalerle, Avrupa'da ikinci (2) sırada, dünya genelinde ise onbirinci (11) sırada gösterilmişti.

Aralık 2014 yılının verilerine göre, 'Webometrics' sıralamasında da Prof. Dr. Osman M. Karatepe Türk (Türkiye, Avrupa/Asya) üniversitelerde tüm alanlarda görev yapan 2000 Türk araştırmacı arasında 106. srada yer aldı.

Prof. Osman M. Karatepe yukarıdaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Güney Kıbrıs'ta 'Cyprus University of Technology' ve 'University of Central Lancashire (Cyprus)'ta bulunan A. Zopiatis, A.L. Theocharous ve P. Constanti'nin 2015 yılında Scientometrics adlı dergide yayınlamış oldukları makalede, Prof. Dr. Osman M. Karatepe turizm ve otel işletmeciliği alanında en fazla yayın yapan ve çalışmalarına yönelik h-endeksi en yüksek olan dünya genelinde 1990 sonrası ikinci nesil akademisyenler değerlendirmesinde ilk 22 akademisyen arasında gösterildi.

Son olarak DAÜ Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman M. Karatepe, East Tennesse State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uğur Yavaş ve Memphis Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emin Babakuş ile 25-27 Mart 2015 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde Pazarlama Yönetimi Derneği'nin "Change as a Constant" konulu Bahar Konferansı'nda (Marketing Management Association Spring Conference) sunulmak üzere "Positive Affectivity as a Buffer in Burnout-Turnover Intentions and Burnout-Extrarole Performance Relationships" adlı bilimsel çalışmayı hazırlamıştır. Söz konusu çalışma, Konferans Bilim Kurulu tarafından "Donald Sawver Best Paper in Branding, Strategy & Research Award Winner" ödülüne layık görülmüştür.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.