TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Otellerin Mayıs ayı doluluk oranını yüzde 61 olarak açıklandı

Otellerin Mayıs ayı doluluk oranını yüzde 61 olarak açıklandı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Mayıs ayında tüm otellerin doluluk oranı ortalamasının yüzde 61 olduğunu; 2014 yılının Mayıs ayına göre yüzde 6'lık bir artış gözlemlenirken, geçen aya göre yüzde 8 düzeyinde bir artış gerçekleştiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 01/06/15 17:33
okuma süresi: 2 dak.
Otellerin Mayıs ayı doluluk oranını yüzde 61 olarak açıklandı
A- A A+

KITOB'dan yapılan yazılı açıklamada, 5 yıldızlı büyük tesislerin doluluklarının Mayıs ayında yüzde 70 oranında olduğu belirtildi. 2014 yılının Mayıs ayına göre bu yılın mayıs ayında yüzde 2 oranında düşüş yaşandığı; bu oranın, geçen aya (nisan 2015) göre aynı kaldığı ifade edildi.

Küçük otellerin Mayıs ayında doluluk oranının yüzde 52 olduğu, 2014 yılının Mayıs ayına göre yüzde 17'lik bir yükselme yaşanırken, Nisan ayına göre yüzde 26'lık bir yükselme gözlendiği kaydedildi.

Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Özellikle, ülkemizin yurtdışı tanıtımındaki eksiklikler, ulaşım teşvik sistemine yönelik tur operatörlerinin beklentilerinin karşılanmaması, Rusya'daki krizin ülkemize dolaylı etkisi gibi nedenler sonucu Mayıs ayı doluluklarında belirgin artış yaşanmayacağı öngörülmekteydi. Bunun yanında, Ocak-Nisan 2015 döneminde yabancı yolcu içerisinde İngiltere'den gelen turistin payının %16'dan %10'a düşmesi de devamlı müşteri niteliğinde olan İngiliz turistleri kaybetmekte olduğumuzun işareti olarak görülmüştü. Peki bu kadar olumsuzluğa karşı Mayıs ayı doluluklarında özellikle küçük otellerin doluluklarındaki artışın nedeni nedir? Yapılan araştırmalarda hem dinlenme hem de casino turizmi için gelen ancak büyük otelde kalmak istemeyen Türkiyeli turistlerin küçük otelleri özellikle de şehir içlerinde olanları tercih ettiği ve bu turistlerin sayısının da uygun uçuş bileti bulunduğundan daha da arttığı görülmüştür. Ayrıca, bir tur operatörünün yılbaşından itibaren devam eden Alman Charter operasyonunun da bu yükselişte rolü olduğu görülmüştür"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.