TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Turizmde Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi Girne'de başladı

Turizmde Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi Girne'de başladı

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası'nın bazı bakanlıklarla birlikte turizmde eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik "Meslek Eğitimi ve İstihdam Projesi"nin ikinci etabı Girne bölgesinde başladı.

Yayın Tarihi: 25/06/15 11:31
okuma süresi: 2 dak.
Turizmde Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi Girne'de başladı
A- A A+

Turizmde nitelikli eleman yetiştirilmesi ve işyerlerinin eleman ihtiyacının yerel işgücünden karşılanması amacıyla ilk etabı bir süre önce Karpaz'da başlatılan projeye, oda yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ve turizm sektörü destek veriyor.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Otelcilik, Turizm, Eğitim Merkezi (OTEM) ile bölgedeki turistik tesislerde 'iş başında meslek eğitim' modelinin uygulandığı eğitimlerde; mutfak komisi, servis komisi, bar komisi, rezervasyon elemanı, çamaşırhane elemanı, meydancı, kat hizmetleri görevlisi olmak üzere toplam yedi meslek dalında eğitim ve istihdam gerçekleşiyor.

Teorik eğitimlerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı eğitmenler, işyerlerindeki eğitimlerin ise nitelikli ustalar tarafından yürütüldüğü projede, kursiyerlere işyerlerinde çalıştıkları sürelerde işveren tarafından en az asgari ücret düzeyinde ücret de veriliyor.

Kursları başarıyla bitirenlere meslek sertifikasının verileceği projede, meslek eğitimi amaçlı istihdam edilen kişiler için de işverenlere sosyal güvenlik desteği sağlanıyor.

Projenin Karpaz bölgesinde gerçekleştirdiği ilk etabındaki eğitimler kalfalık seviyesinde; Kaya Artemis, Nuh'un Gemisi ve Salamis Bay Conti Resort Otel'de sürdüğü ve eğitimlerin tamamlanma aşamasına geldiği kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.