TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Esenyel: "Turizm sektörü uçuruma sürükleniyor"

Esenyel: "Turizm sektörü uçuruma sürükleniyor"

GAU Turizm Meslek Yüksek Okulu ve turizm gündemi masaya yatırıldı.

Yayın Tarihi: 09/07/15 09:41
okuma süresi: 4 dak.
Esenyel: "Turizm sektörü uçuruma sürükleniyor"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Turizm Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, duyarsız yönetim anlayışlarının Kıbrıs'ta turizm sektörünü uçuruma sürüklediğini söyledi.

Esenyel, Kıbrıs Turizm sektörü ve GAU Turizm Fakültesi'yle ilgili bilgiler aktardığı bir TV programında gündemde olan en önemli sorunun, turizm sektörünün gittikçe uçuruma sürüklendiğin; bunun sektörün tüm çarklarında hissedildiğini vurguladı.

Turizm sektörünün politik vurdumduymazlık lar ve siyasi erkin turizmde yeterli bilgi sahibi olmaması sonucu bugünlere geldiğini ve artık bu şartlarda devam edilemeyeceğinin altını çizdi.

Turizm sektörünün "Koalisyon Hükümetleri"nin küçük ortağına teslim edilmesine devam edildiği sürece; devletin ciddi bir Turizm politikası geliştiremeyeceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr Esenyel, adanın turizm sektöründe eskilerden kalmış yasaların hızla bilirkişiler tarafından güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

"Turizm konusunda bugüne kadar süren keyfi uygulamalara karşı bizler her platformda ses vermeye başlayacağız" diye konuşan Esenyel, "Üzerinde yaşadığımız coğrafya, turizm için gereken tüm özelliklere sahip ancak, siyasilerin yanlış yönetimi nedeniylebir arpa boyu yol alınamıyor" dedi.

Turizmin, politikadan arınmış; kendi alanlarında uzman kişilerce yürütülmesi gerektiğini söyleyen Esenyel, mevcut devlet yapısının bu uygulamaları sevk ve idare edecek bilgi ve yaptırım gücü olmadığını anlattı.

"Özellikle antik Girne Limanı'nın günümüzdeki acınacak hali, Girne'ye Çöp Dökme alanı projesi gibi konulardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Esenyel "Rumlar bile Girne Limanı'nı kendi turizm yelpazesindeymiş gibi tanıtım unsuru olarak kullanırken; bunun önemi ve farkındalığı bizim siyasi otoritelerde ısrarla görmezden geliniyor" diye konuşan Esenyel, GAÜ olarak turizm eğitimi ve otelciliğin yanısıra; Kıbrıs'ta ilk 4 yıllık Gastronomi Eğitimini de eklediklerini vurguladı.

Dünya'da en fazla Michelin yıldızlı Aşçı yetiştiren okul olan Paul Bocuse Institute ile ilişkilerinin bu yıl İstanbul'a da taşınacağı müjdeleyen Esenyel, otelcilik eğitiminin standartlarını gün geçtikçe yükselttiklerini, bu doğrultuda Le Chateau Lambousa Hotel'i Kıbrıs Türk Turizm sektörüne kazandırdıklarını ifade etti.

Le Chateau Lambousa'nın "Booking.com rezervasyon Portalı"nda Kuzey Kıbrıs otelcilik sektörünü tüm Dünya'ya bağlayan ilk 5 yıldızlı otel olduğunu söyleyen Esenyel, "Mevcut uygulama otelimiz ile Dünya Turizm Örgütü Turizm Eğitiminde kalite akreditasyonu ile ilk 30 Üniversite arasına girmiş bulunuyoruz, bunun haklı gururunu çok yakında Turizm sektörü ve Eğitim camiası ile detaylı bir şekilde paylaşacaklarını vurguladı.

Turizm eğitiminin 4 duvar arasından çıkıp İsviçre eğitim modeli ile 5 yıldızlı otel ortamında departmantal eğitime geçen ilk Üniversite olacaklarını belirten Esenyel,GAÜ'nün özellikle Sağlık Turizmi kapsamında da atılım içerinde olacağını vurgulayarak "28 poliklinik, 11 bin m2 inşaat alanı olacak olan hastanemizin temellerini 20 Temmuz günü resmen atacağız; güzel kentimiz Girne de bu hamle ile bölgede yaşayan yerli yabancı herkese en lüks ve hijyenik ortamda hizmet vermek elinden geleni yapacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.