TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Turizm Başkentinde atık su sorunu...

Turizm Başkentinde atık su sorunu...

Kıbrıs Postası'na konuşan Deniz İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, atık su sorununun yıllardır devam ettiğini ve insanları bıktırdığını iddia etti. Girne Belediyesi ise sorunun arızalardan kaynakladığını ileri sürerek, söz konusu atık suların sürekli olarak denize akıtıldığı iddialarını reddetti, belediyenin teknik konularda bazı sıkıntıları olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 23/07/15 09:28
okuma süresi: 5 dak.
Turizm Başkentinde atık su sorunu...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

KKTC Turizminin başkenti Girne'de denize akan atık sularının yarattığı kirlilik devam ederken konuyla ilgili mücadelede Girne Belediyesi sorunlar yaşıyor.

Belediyenin yoğun çalışmalarına rağmen kentte belirli yerlerden denize akan atık suları özellikle tarihi Girne Kalesi ve Limanı bölgesinde ortaya çıkardığı kötü görüntülerin yanı sıra kötü kokular da yayıyor.

Özellikle Karakız, Dome Hotel, Kaşkar Court bölgesinden denize yoğun olarak boşaldığı iddia edilen atık suları konusunda Kıbrıs Postası'na açıklamalar yapan Deniz İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer yıllardır mücadele verdiği bu konudan artık bıktığını söyledi.

Gencer "yıllardır uğraşıyoruz, söylüyoruz, eylem yapıyoruz ama olmuyor. Bir türlü bu konudaki mücadele başarıya ulaşamıyor. Bugün Girne'de benim belirlediğim 5 ayrı yerden denize lağım ve atık su akıyor. Bunlardan bir tanesi Dome Otel yanında akıyor ve belediye tarafından gizlenmiş durumda" diye konuştu.

Gencer "otel yanındaki boru aleni olarak denize akardı ancak sonrada geçen dönemki belediye yönetimi bunu denizin içine sokarak alttan daha ileriye vermeye başladı. Sorun çözme anlayışı bu" dedi.

Faik Gencer "Eski Belediye Başkanı Sümer Aygın bu atık suları ile ilgili bir uyarı sistemi kurulacağını söylemişti ancak bu hiçbir zaman gerçeğe dönüşmedi. Halbuki, söz konusu bölgelere 5 tonluk birer depo kursalar, taşması ihtimaline karşı da SMS uyarı sistemi koysalar, bu taşmalar denize akmalar yaşanmayacak" diye konuştu.

Gencer belirttiği 5 bölgede denize girmenin insan sağlığı açısında tehlikeli olduğunu da söyleyerek "ben bizzat kendim test ettirdim ve sonuçları gördüm. Bu bölgelerde insan sağlığını etkileyecek düzeyde maddeler suya karışmaktadır" dedi.

"10 seneden fazladır bu konuyla uğraşıyoruz, daha ne kadar sürecek? Bu soruna çözüm bulunması bu kadar zor mu? Bu görüntüler Girne'ye hiç yakışmıyor" diye konuşan Gencer "yetkilileri bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Girne bunlara layık değil, olmamalı. Bu konuda ivedi tedbirler alınmalı" diye konuştu.

Öte yandan yine Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Girne Belediyesi Kanalizayon İşleri Şube Amiri Ahmet Türker ise atık suları sorununun arızalardan kaynakladığını belirterek belediyenin söz konusu noktalarda çalışmalar yaptığını belirtti.

Türker "son taşma olayı Karakız bölgesinde yaşandı ve ekiplerimiz dünden itibaren olaya müdahale etti. Söz konusu arıza pompalardan kaynaklı bir sorundu. Diğer noktalarda da zaman zaman yaşanan sorunlara müdahale ediyoruz" diye konuştu.

Ahmet Türker "ancak 'sürekli denize akan atık suları' şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bunlar genelde arıtma pompalarında yaşanan elektronik arızalar yüzünden yaşanmaktadır. Bu panoların yazılımları ve yedek parçaları maalesef hemen bulunan, değiştirilebilecek şeyler değildir. Söz konusu hususlar yüzünden maalesef bazı gecikmelerimiz olmaktadır" dedi.

"Kıbrıs'ın genelinde de benzer yedek parça ve bakım sorunları yaşanmaktadır. Bu ülkemizin özel statüsünden kaynaklanan bir durumdur diye düşünüyorum. Öyle ki, mesela panoların yazılımlarını ülkemizde anlayan uzmanımız yoktur. Bundan dolayı arızalar sırasında Türkiye'den ekip getirmek zorunda kalıyoruz" diye konuşan Türker "eleştirileri acımasız buluyorum. Bu konuların kolay halledilebileceğini düşünenler varsa buyursunlar bize yardımcı olsunlar" dedi.

Türker Girne bölgesindeki hızlı yapılaşmanın da sorunlara davetiye çıkardığını vurgulayarak "geçmişten gelen bazı problemlerimiz devam etmektedir, bu doğrudur. Ve öyle görülüyor ki bu hızlı yapılaşma devam ederse sorunlarımız artacaktır. Ancak belediyemiz söz konusu problemlerin halli için çalışmalarına 24 saat devam etmektedir. Mesela söz konusu problemli bölgelerimizden Kaşgar Court'ta yeni bir pompa istasyonu kuruyoruz ve bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Türker Girnelilere de çağrıda bulunarak söz konusu sorunları belediyeye bildirmelerini istedi.

Türker "bizim telefonlarımız 24 saat açıktır. Bu türden problemlerimizi doğrudan bizlere iletirlerse daha hızlı müdahale şansımız olur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.