TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Turizm Bakanlığı işbirliği çalışması başlattı

Turizm Bakanlığı işbirliği çalışması başlattı

-Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu turizm sektörünün önümüzdeki 10 yıl içinde nasıl şekilleneceğini görmek adına Antalya'da ki bir çok sivil toplum örgütleri ile toplantılar gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 13/08/15 10:21
okuma süresi: 2 dak.
Turizm Bakanlığı işbirliği çalışması başlattı
A- A A+

Sucuoğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile bir araya gelerek Antalya ile KKTC arasında yapılabilecek işbirliği seçenekleri görüşülürken, yaratıcı fikirler de ortaya atıldı.

Yapılan görüşmelerde Antalya ile KKTC'nin ortak proje ile iki destinasyon şeklinde pazarlanması konusunda çeşitli somut fikirler üretildi, bunun yanı sıra turizm ve alt sektörlerin proje üretebilmesi adına ekim ayı ortalarında 300 iş adamının adamıza gelecek ülkemizdeki iş adamları ile yüz yüze toplantılar yapılması kararı alındı.

Antalya ile Kuzey Kıbrıs'ın hızlı feribotlar ile deniz yolunu kullanarak seferler gerçekleştirmesi veya uzun süreli yolcu taşınması projeleri de görüşülen konular arasında yer aldı. Antalya'da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO Turizm Fuarı'nda KKTC'nin yer alması noktasında da prensip anlaşmasına varıldı.

Tüm bunların yanı sıra Antalya Tanıtım Platformunun işbirliği ile KKTC'nin marka olma yolunda stratejilerin belirlenmesi, mecraların birlikte satın alınması konularında hem fikir olundu.

Görüşülen söz konusu projelerin gerçekleşmesi adına iki tarafın teknik ekipleri bir ön çalışma yaparak projelerin geliştirilip detay çalışmalarını yapacaklar. Yapılan çalışmaların ardından gerek KKTC'de, gerekse Antalya'da yapılacak teknik toplantılar ile işbirliği çalışması gerçekleştirilecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.