TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Esenyel: "Turizm Master Planı'na ihtiyaç var"

Esenyel: "Turizm Master Planı'na ihtiyaç var"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Turizm, Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü ve Dünya Turizm Konaklama Eğitim Öğretim Birliği (AMFORHT) Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. İsmet Esenyel, Turizm ve Yüksek Öğretim sektörü ilişkileri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 22/08/15 12:50
okuma süresi: 2 dak.
Esenyel: "Turizm Master Planı'na ihtiyaç var"
A- A A+

Turizm Master Planı

Ülkemizdeki özel sektör, sivil toplum kuruluşları, devlet ve üniversitelerin birlikte hareket edeceği ve tüm kesimlerin kucaklanacağı bir Turizm Master Planı'na ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Esenyel, şu anda bunun gerçekleşmesi için yeterli siyasi irade bulunduğunu, hükümetin turizm ve yükseköğretim konularına özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Sorunlar yıllardır çözülmedi

Katıldığı TV programında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Esenyel, sektörünün sorunlarını dile getirerek "Turizmde yıllardır süren sorunlar ne yazık ki defalarca ele alınmasına rağmen olumlu gelişme gösterememiştir" dedi.

Programda iş bulma koşulları, özel sektörün bakışı, yabancı ucuz iş gücü istihdamı ve bunun olumsuz etkilerini dile getiren Esenyel, "Kıbrıs İnsanı yerli otellerin uyguladığı pahalılıktan dolayı bu tercihi kullanamazken, yabancı ülkelerden gelen turistler çok ucuza adamızda tatil yapabilmektedir, bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerekmektedir" dedi.

Gastronomi ve Otelcilik

Konuşmasında "Gastronomi ve Otelcilik" sektöründe insanların yeni arayışlar ve kariyer planlamalarına girdiğini, bunun sonucu olarak beklentilerin arttığını anlatan Esenyel, "İstihdamların yerli kişilere verilmemesi durumda adamızda göçlerin hızlanması artacaktır" uyarısında bulundu.

Turizm sektöründe kariyer yapmak isteyen kişilerin çok azimli ve zaman mevhumu olmadan çalışması gerektiğini de vurgulayan İsmet Esenyel "Aslında otelcilerin turizm mezunu kişilere şans vermek isteklerinin arttığını gözlemlemekteyiz, bu da olumlu bir gelişme" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.