TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Dövizdeki artış turizm için fırsat yaratıyor"

Savaşan: "Dövizdeki artış turizm için fırsat yaratıyor"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında dövizdeki artışın turizm için fırsata dönüştürülebileceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22/08/15 16:27
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Dövizdeki artış turizm için fırsat yaratıyor"
A- A A+

Döviz artışı yabancı turistler için cazibe yaratıyor…

Dövizde yaşanan kur artışının yabancı turistler için büyük bir cazibe yarattığını anlatan Ahmet Savaşan, kur artışının ithal edilen kalemleri yükseltmesine karşın sabit giderlerin Türk Lirası olmasından ötürü maliyetleri düşürdüğünü söyledi.

Doğru stratejik planlama yapılmalı!

Doğru stratejik planlama ile gerek konaklama gerekse de turizme bağlı diğer hizmet sektörlerindeki gelirlerin arttırılabileceğini vurgulayan Savaşan, Avrupa ülkelerinden nitelikli turist getirilmesine yönelik olarak doğru tanıtım ve pazarlama stratejileri geliştirilmesi halinde dövizdeki artışın ülke turizmimiz açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Sağlık turizmi açısından fırsat yaratıyor…

Dövizdeki artışın da etkisi ile özellikle saç ekimi, liposuction, kanser tedavisi için Türkiye'ye giden turist sayısında yüzde yirmilerde bir artışın olduğunu anlatan Ahmet Savaşan, ülkemizde yabancılar için tedavi fiyatlarının Euro veya Dolar olarak verildiğini, bu nedenle de kurdaki yükselişin sağlık hizmeti almak için yurt dışına gitmeyi düşünen turistlere fırsat yarattığını vurguladı.

Turizm Bakanlığı'na görev düşüyor!

Savaşan ayrıca, Sağlık Turizmi'nin Kuzey Kıbrıs'da gelişerek ana turizm türlerinden biri olabilmesi ve ülke içi katmadeğere pozitif katkı yapması için Turizm Bakanlığı'na görev düştüğünü söyledi. Başta tüp bebek olmak üzere, estetik, kalp, kanser gibi alanların Avrupa'da tanıtılması ve pazarlanması amacı ile Turizm Bakanlığı'nın adım atmasının son derece önemli olduğuna değinen Savaşan, Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişmesi için Türkiye'nin rol model alınması ve bu konuda ülkeler arası işbirliğinin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakanları ziyaret edeceğiz…

Savaşan son olarak, Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin öneminin anlaşılması ve bu alanın geliştirilmesi için Sağlık Turizmi Konseyi'nin önümüzdeki günlerde bakanları ziyaret ederek projelerini paylaşacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.