TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Tolun: "Türk turist sayısı arttı, yabancı turistte yüzde 20 düşüş"

Tolun: "Türk turist sayısı arttı, yabancı turistte yüzde 20 düşüş"

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, otellerdeki doluluk oranlarının düştüğünü ifade ederek, Bakanlığın açıklama yaparak tam tersini söylediğini, acentelere bakıldığında yabancı turiste yüzde 20, İngiltere'den gelen turist oranında ise yüzde 40 azalma olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 24/08/15 07:51
okuma süresi: 3 dak.
Tolun: "Türk turist sayısı arttı, yabancı turistte yüzde 20 düşüş"
A- A A+

Tolun, genel gecelemede ise yüzde 10 gerileme olduğunu belirterek, ülkede sadece Türk turist sayısının arttığını, onun da nedeninin beş yıldızlı otellerin iyi reklam kampanyaları sayesinde olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, dövizin yükselişinin turizme etkisini ve ülkedeki turist sayısını Kıbrıs Postası'na değerlendirdi. Tolun, yaptığı açıklamada, dövizin yükselmesinin Avrupa'yı olumsuz etkilemediğini belirterek, aksine yabancı turist için avantaj olduğunu söyledi. Tolun, ülkeye gelecek olan yabancı bir turistin döviz bazında daha az vereceğini ifade etti. Tolun, döviz yükseldiği zaman önemli olanın esnafın fiyatlarını artırmaması olduğunu belirterek, "enflasyonun devam etmesi esnafı zam yapmaya itebilir, bu da bizi olumsuz etkiler, özellikle gelen Türk turisti olumsuz etkiler" dedi. İçte fiyatların artırılması durumunda, Türkiye piyasasının ürkebileceğini, Türk turist sayısının azalabileceğini kaydetti. Tolun, bugün ülkede en büyük sorunun turist kalitesinin düşmesi olduğunu belirterek, turist sayısında Bakanlığın açıklama yaparak artma olduğunu söylediğini, ancak adaya gelen herkesin turist olmadığını hatırlattı. Ülkeye okumak için gelen öğrenciler ve ailelerinin de turist kabul edilerek bu açıklamanın yapıldığına dikkat çeken Tolun, Türkiye'den gelen çalışan sayısının azaldığını, uzak doğudan çalışmak için gelindiğini de ekledi. Tolun, "Uzak Doğu'dan gelenler turist değildir" dedi.

Otellerdeki doluluk oranlarının düştüğünü ifade eden Tolun, Bakanlığın açıklama yaparak tam tersini söylediğini belirtti. Acentelere bakıldığında yabancı turiste yüzde 20, İngiltere'den gelen turist oranında ise yüzde 40 azalma olduğunu söyleyen Tolun, genel gecelemede ise yüzde 10 gerileme olduğunu kaydetti. Tolun, ülkede sadece Türk turist sayısının arttığını, onun da nedeninin beş yıldızlı otellerin iyi reklam kampanyaları sayesinde olduğunu belirtti. Tolun, bu nedenle genele bakıldığında ortalamanın düşmediğini ifade etti.

Tolun, "Ülkeye gelen turistin kalitesi düştü, markamız düştü. Bugün en büyük sorunumuz budur. Girne Limanı düzenlenecek denildi, ancak daha bir ilerleme yok. Yeni hükümet bize bir şans tanıyın diyor. Bizler de iyimser bakıyoruz. Tabii ki bunun da bir süresi var" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.