TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, OTEM'i ziyaret etti

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, OTEM'i ziyaret etti

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün bakanlık bünyesinde, Girne'de faaliyet gösteren Otelcilik, Turizm, Eğitim Merkezi'ni (OTEM) ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 27/08/15 13:37
okuma süresi: 5 dak.
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, OTEM'i ziyaret etti
A- A A+

Zyarette Bakan Sucuoğluna, bakanlık müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve bakanlık personeli eşlik etti.

Bakan Sucuoğlu, ziyarette OTEM binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 1976 yılında turizme ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulan ve bu süreçte zaman zaman kesintili olarak faaliyetlerini yürüten OTEM'in, bakanlık çatısı altında, turizmin eğitim ayağını oluşturduğunu vurguladı.

OTEM'in, 10 yıllık aranın ardından, Eylül 2014'te yeniden hizmet vermeye başladığını ifade eden Sucuoğlu, bakanlığın plan ve programları çerçevesinde, bundan sonraki aşamada OTEM'in, turizm sektörüne ve özellikle otellere ara eleman yetiştirmek için otellerin mevcut elemanlarının eğitilmesi anlamında ciddi görev üstleneceğini ifade etti.

Turizm alanında ara eleman olarak, Kıbrıslı Türk gençlerin yetiştirilmesinin, birçok anlamda önemli katkısının olacağını vurgulayan Sucuoğlu turistin,ülkeyi tanıyan yerli personelle muhatap olmasının turist memnuniyetini arttıracağını, ciddi işsizlik sorunu olan ülkede gençlere garantili istihdam olanağı yaratılacağını ayrıca buradan eğitim alan gençlerin, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinin 3-4 yıllık bir sürede devlet tarafından karşılanacak olmasının da işverene yerel istihdam için teşvik olacağını söyledi.

Önümüzdeki gün ve haftalarda otellerden ihtiyaç listeleri alınarak , otellerde hangi alanlarda eleman eksikliği olduğunun belirleneceğini dile getiren Sucuoğlu, OTEM'de bu ihtiyaçlar doğrultusunda ara eleman yetiştirileceğini kaydetti.

Dünyada turizm eğitiminin yüzde 75'inin pratik, yüzde 25'inin teorik eğitimden oluştuğunu anlatan Sucuoğlu, öğrencilerin, pratik eğitimlerinin yerleştirilecekleri otellerde, otellerin yetkilileri nezaretinde devam edeceğini belirtti.

OTEM'den teorik, otellerden uygulamalı eğitimlerini alarak stajlarını tamamlayan öğrencilere mezuniyet sertefikalarının verileceğini dile getiren Sucuoğlu, her geçen yıl , otellerde sertefikalı personel sayısını arttırmak için teşvik edici programları hayta geçireceklerini söyledi.

"OTEM, turizmin eğitim bacağında uzun dönemdir hak ettiği, layık olduğu değeri tam anlamıyla görmemiş olabilir, uzun süre atıl vaziyette kalmış olabilir. Ama bundan sonraki süreçte turizme ara eleman yetiştirmek için aktif rol üstlenecektir"diyen Sucuoğlu, altyapısı tamamlanan OTEM'in, bakanlığın hazırlayacağı programlarla birlikte hak ettiği seviyeye getirileceğini ve tam anlamıyla bir turizm eğitim merkezine dönüştürüleceğini vurguladı.

Sucuoğlu, OTEM'de ülkenin farklı böglelerinden gelen öğrencilerin yatılı olarak eğitim alabileceği bir yapı oluşturulacağını da dile getirdi.

Otellerde, elektrik teknisyeni, su teknisyeni gibi teknik hizmet verecek ara elemanlar konusunda da ciddi eksiklik olduğunu anımsatan Sucuoğlu, önümüzdeki hafta Esnaf ve Zanaatkarlar Odasıyla birlikte bir toplantı yaparak, teknik ara eleman konusundaki açığı da gidermek için çaışma başlatacaklarını ifade etti.

Ziyarette OTEM'in faaliyetleri, ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi alacaklarını dile getiren Sucuoğlu, "OTEM bakanlığın eğitim bacağıdır ve turizmde olmazsa olmazımızdır ve layık olduğu seviyeye çıkarılacaktır"dedi.

YAĞCIOĞLU

OTEM eğitmeni Yeşim Yağcıoğlu, 10 yıllık bir aranın ardından, 22 Eylül 2014'te yeniden hizmete giren OTEM'in 23 öğrencisi bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin 3 ay boyunca OTEM'de, ön büre, mutfak ve krupiyerlik konusunda teorik eğitimlerini aldıktan sonra , Girne 'deki 2 otelde uygulamalı –teorik eğitimleirne devam ettiğini söyleyen Yağcıoğlu, öğrencilerin farklı otellerde stajlarını da tamamlamalarının ardından, mezuniyet sertefikası aldığını kaydetti.

Yağcıoğlu, ayrıca Turizm, İçişleri ve Çalışma, Eğitim Bakanlıklarıyla Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde başlatılan istihdam projesi kapsamında da, bir grup öğrencinin 1 ay OTEM'de teorik eğitim aldıktan sonra, Girne'deki otellerde istihdam edildiklerini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.