TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Barış için savaşmalıyız!"

Savaşan: "Barış için savaşmalıyız!"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, Turizmin barış ve insan haklarıyla birlikte geliştiğini, savaş olan hiçbir ülkede turizm yapılamayacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 01/09/15 07:36
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Barış için savaşmalıyız!"
A- A A+

Turizm barışla el ele yaşar...

Turizmin barışla el ele yaşadığını belirten Savaşan, turizm sektörünün bireyleri ve toplumları kaynaştıran, birbirlerinin duyarlılıklarını anlamalarını kolaylaştıran bir süreç olduğuna dikkat çekti. Dünya'da Turizm trafiğinin artmasıyla Dünya genelinde sürdürülebilir bir iletişim köprüsü kurulmasının, Dünya barışına katkı yapacağına inanç belirten Savaşan, barışı arama ve barışçıl ortamda yaşama özleminin bütün insanların ideali olduğunu, Dünya'da her şeye rağmen barışı korumak yönündeki gayretlerin giderek daha geniş boyutlara ulaştığını ifade etti.

Turizm trafiğinin artması, Dünya barışının en önemli dayanağıdır...

İnsanların birbirlerini tanıma ve anlama ihtiyacının turizm sektörünü besleyen belirleyici bir güç olduğunu ifade eden Savaşan, turizm sektörünün var olmasının temelinde yatan nedenin, farklı toplumları tanıma ve onlarla iletişim köprüsü kurma ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Turizmin, özelde bireyleri, genelde ise toplumları kaynaştıran ve birbirlerinin duyarlılıklarını anlamalarını kolaylaştıran bir olgu olduğunu belirten Ahmet Savaşan, turizm trafiğinin artması ve Dünya genelinde sürdürülebilir bir iletişim köprüsü haline gelmesinin, Dünya barışının en önemli dayanaklarından biri olacağını vurguladı. Savaşın çok kötü ve günümüz koşullarına yakışmayan bir mücadele yöntemi olduğunu belirten Savaşan, dileklerinin Dünya'da yaşanan şiddetin bir an önce son bulması ve bütün Dünya'nın barış coğrafyası haline gelmesi olduğunun altını çizdi.

Ekmeğini barıştan çıkaran sektör; Turizm...

Savaş ve gerilim politikalarının turizmi olumsuz etkilediğini belirten Savaşan, turizmin ekmeğini barıştan çıkaran bir sektör olduğunu vurgulayarak, insanlığın geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden olan Dünya Barış Günü'nün gerçek anlamıyla yaşanması ve hayatın merkezine taşınması umuduyla Dünya Barış Günü'nü kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.