TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Savaşan: "Kumlardan Yaşama etkinliğinin anlamı büyük"

Savaşan: "Kumlardan Yaşama etkinliğinin anlamı büyük"

Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Üyeleri Akdeniz Köyü kumsalında gerçekleştirilen "Kumdan Yaşama Etkinliği"ne katıldı.

Yayın Tarihi: 08/09/15 09:37
okuma süresi: 2 dak.
Savaşan: "Kumlardan Yaşama etkinliğinin anlamı büyük"
A- A A+

Savaşan: "Doğa ve kültürel miras, turizmin olmassa olmazıdır"

Turizmin, çevreye, topluma, kültüre ve ekonomiye zarar vermesini engelleyerek, sürdürülebilirlik temelinde büyümesinin sağlaması gerektiğine dikkat çeken Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, kusursuz bir doğa ve kültürel mirasın, turizmin doğal sermayesi ve olmazsa olmazı olduğuna dikkat çekti. Doğa ve Kültürel mirasın korunması ve çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Savaşan, bunu gerçekleştirilebilmesi için turizm bilincinin oluşturulmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Turizmin öneminin algılanmasına dönük çalışmalar arttırılmalı…

Turizm bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda yaşanan gelişmelerin diğer ülkelere de aktarılarak deneyimlerin paylaşılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Savaşan, ülkemizde turizm bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi için turizmin çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin algılanmasına dönük çalışmaların arttırılması gerektiğini vurguladı.

"Kumlardan yaşama" etkinliğinin anlamı büyük…

Savaşan, Akdeniz bölgesinde gerçekleştirilen ve sivil toplum örgütleri, Belediye ve pek çok turizme duyarlı kesimi bir araya getiren "kumlardan yaşama" etkinliği gibi organizasyonların ülkede turizm bilincinin oluşmasına katkı yaptığına dikkat çekti. Ülkemizde sürdürülebilir çevre ve turizmin ancak bilimsel temellere dayanan ve kesintisiz etkinliklerle mümkün olabileceğine değinen Savaşan, turizm ve çevre bilincinin Cumhurbaşkanı, bakanlar, parlamenterler, memurlar, esnaf, üretici, ev hanımı, emekli, yaşlı, öğrenci kısacası herkesi içine alacak şekilde gelişebileceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.