TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Sucuoğlu, Venedik Sütunu'nun konzervasyon çalışmalarını inceledi

Sucuoğlu, Venedik Sütunu'nun konzervasyon çalışmalarını inceledi

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Atatürk Meydanı'nda yer alan tarihi Venedik Sütunu'nu ziyaret ederek bakanlık yetkililerinden bilgiler aldı. Ziyarette Bakan Sucuoğlu'na Özel Kalem Müdürü Arif Sonuç, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli eşlik etti.

Yayın Tarihi: 22/09/15 14:56
okuma süresi: 2 dak.
Sucuoğlu, Venedik Sütunu'nun konzervasyon çalışmalarını inceledi
A- A A+

Bakan Sucuoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa'nın merkezinde yer alan Venedik Sütunu'nun yenilenmesi ve çevre düzenlenmesinin yapılması için çalışma başlattıklarını söyleyerek, ülkeye gelen turistlerin yoğunlukla ziyaret ettikleri bu meydanın her zaman bakımlı olması gerektiğini ifade etti.

Bakan Sucuoğlu, ülkede bulunan tarihi yapıların bakım ve restorasyonunun önemine değinerek, kültür turizminin ülke turizmine kazancının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

DİKİLİTAŞ'IN TEMİZLİĞİ YAPILDI

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, tarafından başlatılan konzervasyon çalışmaları kapsamında ilk olarak Dikilitaş'ın temizlenme işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra çatlak olan ve hasar görmüş yerlerin tamiratı yapılarak Sütunun konzervasyon işlemi tamamlanmış olacak.

Dikilitaş'ın restorasyonunun yanı sıra Lefkoşa Türk Belediyesi ile ortak çalışılarak, meydan girişindeki üçgen alanın rehabilitasyonu, bitkilendirilmesi ve ağaç etraflarının yeniden düzenlenmesi de yapılacak.

Meydandaki kaktüs bahçesi bitkisel olarak zenginleştirilecek. Taksiciler önündeki ahşap korkuluklar kaldırılıp, içerisine her dem yeşil bitki ve çiçekler ekilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.