TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

UFTAA Başkanı Olivier, Kıbrıs'ı ziyaret etti

UFTAA Başkanı Olivier, Kıbrıs'ı ziyaret etti

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Onursal Başkanı Ahmet Necati Özkan'ın davetini kabul ederek, İzmir Turizm Kongresinde bulunan UFTAA Başkanı J.B. Olivier, Kuzey Kıbrıs'ta KITSAB'ın konuğu olarak 3-6 Ekim 2015 tarihlerinde ziyaretini gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 08/10/15 09:13
okuma süresi: 2 dak.
UFTAA Başkanı Olivier, Kıbrıs'ı ziyaret etti
A- A A+

UFTAA Başkanı 40 yıla yakın bir zaman sonra, 2011 yılından bu yana KITSAB'ın UFTAA üyesi olması nedeniyle hem Kuzey Kıbrıs'taki bu üyesi ve hem de onun faaliyetteki üyeleri ile görüşebileceğini ve sorunların çözümüne katkısı olabileceğini söylemiştir. KITSAB ve üyelerinin yerel, uluslararası, IATA (Uluslararası Sivil Havacılık Derneği), pazarlama, tanıtma, Kuzey Kıbrıs'ta Turizm sektörünün yönetim şekli ve şimdiki durumu gibi sorunlarını da görüşmüştür. IATA sorunlarının daha önceki görüşmelerde ele alındığını ve halen UFTAA tarafından IATA ile görüşülmekte olduğunu söylemiştir.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve ayrıca Rum Acenteler Derneğinin 19-22 Mart 2015 tarihinde Kuzey Kıbrıs'ta yapılacak olan UFTAA Yönetim Kurulu Toplantısını ise "İstedikleri gibi iptal edilmemiş, tarafımızdan ertelenmiştir" demiştir. Bu durumda yeniden UFTAA Yönetim Kurulu Toplantısının Kuzey Kıbrıs'ta yapılacağı nedeniyle tekrardan ziyaret etmiş olacaklarını belirmiştir.

Sayın Olivier birçok Turizm ve Seyahat Acentesi ile bir araya gelmiş ve sorunlar hakkında direkt olarak görüşmüştür. Yıllardır ülke turizminin bir Bakanlık tarafından yönetilmesine karşı çıktığımızı da öğrenince Kıbrıs Türk Turizm Örgütünün bir an önce kurulmasında yarar gördüğünü vurgulamıştır.

Bu ziyareti vesilesiyle zamanın elverdiği kadarıyla Kuzey Kıbrıs'ta birçok tarihi ve turistik yerleri de görme fırsatı bulmuştur.

Kuzey Kıbrıs'ta bulunduğu süre zarfındaki geziler vs.de KITSAB Onursal Başkanı Ahmet Necati Özkan kendisine eşlik etmiş, KITSAB Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri de bazı toplantılara katılmışlardır. Bu ziyareti anısına Sayın Olivier'e KITSAB tarafından bir plaket verilmiştir.

Kamu oyuna duyurulur.

Saygılarımla

Ahmet Necati Özkan

KITSAB Onursal Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.