TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Ekim'de otellerin doluluk oranı yüzde 58

Ekim'de otellerin doluluk oranı yüzde 58

Otellerin ortalama doluluk oranı, geride bıraktığımız ekim ayında yüzde 58 oldu.

Yayın Tarihi: 02/11/15 13:48
okuma süresi: 2 dak.
Ekim'de otellerin doluluk oranı yüzde 58
A- A A+

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nin (KITOB) verilerine göre, otellerin ekim ayı doluluk oranlarında eylül ayına göre yüzde 19 düşüş yaşandı.

5 yıldızlık otellerin doluluk oranı yüzde 68 ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22, eylül ayına göre ise yüzde 12 oranında düştü.

Küçük otellerin doluluk oranları yüzde 48 olarak gerçekleşirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29; eylül ayında da yüzde 29 düşüş gösterdi.

Tüm otellerin doluluk oranları ise ekim ayında yüzde 58 ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24; eylül ayına göre ise de yüzde 19 düştü.

KITOB açıklamasında, bu düşüşlerin bulunulan coğrafyada süregelen belirsizlikler ve güvenlik endişeleri ile açıklanabileceği belirtilerek, sektörün hasasiyetleri dikkate alınarak zamanında yapılacak çalışmaların bu düşüşlerin yaşanmasına engel olabileceği kaydedildi.

"DÜŞÜŞ VAR"

Açıklamada 1 Nisan-31 Ekim olarak belirlenen turizm sezonu doluluk oranlarının son 3 yılda sırası ile yüzde 64, yüzde 63 ve yüzde 60 olarak gerçekleştiği ve "ulaşım teşvikleri etkisinin doruğa çıktığı 2013 yılından bu yana belirgin bir düşüş trendine girildiği" de kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.