TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Tolun: "KKTC ölüm ülkesi olarak anılmasın"

Tolun: "KKTC ölüm ülkesi olarak anılmasın"

İki turistin denizde yaşamlarını yitirmeleri gözleri güvenlik önlemlerine çevirirken, KITSAB Başkanı Orhan Tolun, bir gün arayla iki kişinin ölmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 08/11/15 09:42
okuma süresi: 3 dak.
Tolun: "KKTC ölüm ülkesi olarak anılmasın"
A- A A+

İki turistin denizde yaşamlarını yitirmeleri gözleri güvenlik önlemlerine çevirirken, KITSAB Başkanı Tolun, bir gün arayla iki kişinin ölmesinin düşündürücü olduğunu ifade ederek, KKTC'nin imajının zaten, bari ölüm ülkesi olarak anılmasın" dedi.

Kuzey Kıbrıs'a tatil için gelen turistlerin bir gün arayla boğularak yaşamlarını yitirmesi üzerine gözler sahillerdeki güvenlik önlemlerinin olup olmadığına çevrildi. Önceki gün meydana gelen ilk vakada Alman uyruklu Ubo Hans Rudi Möller, Yeniboğaziçi'nde Bedis Plajı'nda, kıyıdan yaklaşık 150 metre deniz içeresinde yüzdüğü sırada aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Gazimağusa'da meydana gelen ikinci vakada ise yine Alman uyruklu 51 yaşındaki Keppler Ernst Rainez,bir otele ait plajda 50 metre mesafede denizde yüzdüğü sırada aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, denizde ölümlerin zaman zaman yaşandığını ancak bir gün arayla iki turistin ölmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Tolun, KKTC'nin imajının kötü hale geldiğini, kumar ve gece kulüpleri ülkesi olarak anıldığını kaydeden Tolun, "Bari ölüm ülkesi olarak anılmasın" şeklinde konuştu.

DENİZ BU MEVSİMDE DAHA DA TEHLİKELİ, ÖNLEM ŞART

Turizmi canlandırmak amacı ile turizmciler tarafından düzenlenen 'Alman Operasyonu' kapsamında ülkeye gelen iki turistin denizde yaşamlarını yitirmeleri gözleri güvenlik önlemlerine çevirdi. Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, denizde ölümlerin zaman zaman yaşandığını ancak bir gün arayla iki turistin ölmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Tolun, otelciler yasasına göre her otelin plajında güvenlik önlemlerini almasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek, hem otellerin hem de diğer tüm plajlarda sahil güvenlik bulundurulmasının şart olduğunu dile getirdi.

ADIMIZ ÇIKMIŞ DAHA DA ÇIKMASIN

Yaz sezonunun geri kaldığını, kış sezonuna girildiğini ancak turistlerin halen denize girdiğini kaydeden Tolun, bu mevsimlerde denizin dalgalı olduğunu, dolayısı ile tehlike arz ettiğini dile getirerek, özellikle bu aylarda güvenlik önlemlerinin daha da önemli hale geldiğini söyledi. Tolun, KKTC'de iki Alman turistin ölmesinin turizm imajı açısından da kötü olduğunu belirterek, "Birilerinin gözler önünde denizde ölmesi ne kadar güvenlik varsa destekte inandırıcı olmaktan çıkıyor" dedi. KKTC'nin imajının kötü hale geldiğini, kumar ve gece kulüpleri ülkesi olarak anıldığını kaydeden Tolun, "Bari ölüm ülkesi olarak anılmasın" şeklinde konuştu.

Suna Erden - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.