TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ, dünya turizm politikalarına yön verecek

GAÜ, dünya turizm politikalarına yön verecek

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütün (UNWTO) Girne Amerikan Üniversitesi (GAU)Konaklama Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu'na "Affiliate Member" çağrısında bulunarak, "Dünya Turizm politikalarına yön veren karar alma mekanizmasında aktif olarak yer alma hakkı" verildi.

Yayın Tarihi: 12/11/15 14:42
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ, dünya turizm politikalarına yön verecek
A- A A+

Turizm eğitiminde kalite

Turizm eğitiminde kalite anlamına gelen Tourism Education Quality (Tedqual) akreditasyonundan Girne Amerikan Üniversitesi'ne yapılan çağrıyı değerlendiren GAU Konaklama Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu Direktörü Yrd.Doç.Dr.İsmet Esenyel "Bu süreç yılların birikimi ve TEDQUAL çatısı altında kazandığımız birikimlerin çok önemli bir yansımasının işaretidir" dedi.

"Felsefemizin öncüsü Serhat Akpınar"

Esenyel "Bizler bu felsefemizin gelişmesine öncülük eden Serhat Akpınar misyonunda "Yalnız KKTC sınırları içerisinde değil, tüm bölge ülkeleri içerisinde adımızı duyurmaya devam medeceğiz" diyerek şunları kaydetti: "Aktif olarak hem turizm eğitiminde yeni bakış açıları geliştireceğiz , hem de Birleşmiş Millletler Dünya Turizm Örgütünde Affiliate Member olarak artık bu bölgede oluşacak olan turizm politikalarına yön vermenin haklı gururunu yaşayacağız " dedi.

GAU'den çok etkilendiler

Özellikle son akreditasyon denetlemesinde UNWTO'dan gelen ve bu akreditasyon sürecinin 3 gün raporlarını tutan temsilcinin GAU turizm altyapı ve üstyapısından çok etkilendiğine dikkat çeken Esenyel "Bu etkileşim ve çıkan rapor doğrultusunda alınan değerlendirme notu %88 olarak tescil edildi. Bu not çok daha yukarılara çıkacak ve biz dünya üzerinde 5 yıldızlı uygulalama oteli bulunan ilk 25 Üniversite içerisine gireceğiz" dedi.

Son 5 yıldır Turizm Otelcilik ve Gastronomi sektörünün gelişmesine verilen öneme dikkat çeken Esenyel, "Bu gelişmeler bizi sektör içerisinde çok önemli bir pozisyona getirdi, sektörel paydaşlarla kurulan bilgi alışverişi ve paylaşımlar bütünsel hareket farkını bu anlamda hissettirmiştir" diye konuştu.

Çalışmalar karşılıksız kalmadı

"Yapılan uygulamalar ve gösterilen çabaların hafife alınmadığını görmek Üniversite içerisinde çok büyük bir sevinç yaratmıştır" diye konuşan Esenyel "Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir üniversitesinin tüm dünya tarafından tescil edilen bir kalite standardını yakaladığını görüyoruz , bu üniversite GAU'dür, Turizm eğitiminde de GAU Konaklama Turizm İşletmeciliği Yüksek Okuludur" dedi.

"Turizm'e değer kattık"

"Bu hareket, Üniversite içersinde kollektif stratejik büyüme kararlarımızın bir refleksi olmuştur, Kültürel ve Tarihi miraslarımıza sahip çıkmak ve bu bütünsel dinamizmin aynı görüş doğrultusunda birleşmesinden kaynaklanmıştır" diye konuşan Yrd.Doç.Dr. İsmet Esenyel şöyle dedi: "Chateau Lambousa, Camelot Turizm Sosyal Tesisleri , Büyük Hamam gibi Turizm değerlerimizi, Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU INTEB) kurucusu olan GAU Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın vizyonunda değerlendirip üniversitemizin bir parçası haline getirmemiz, bizlere turizm eğitimine odaklanmanın yanında, bambaşka bir ufuk çizgimizin gelişmesine öncülük etmiştir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.