TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Kuzey Kıbrıs'ın yer aldığı Erbil Agrofood Fuarı sona erdi

Kuzey Kıbrıs'ın yer aldığı Erbil Agrofood Fuarı sona erdi

Ortadoğu'lu işadamlarının ilgi gösterdiği gıda fuarlarından olan Irak Agrofood 2015 Erbil'e Kuzey Kıbrıslı üreticiler, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) şemsiye standı ve "North Cyprus" markasıyla katılarak mevcut müşterileriyle güven tazelerken, yeni iş bağlantıları kurma imkanı buldu.

Yayın Tarihi: 20/11/15 09:15
okuma süresi: 3 dak.
Kuzey Kıbrıs'ın yer aldığı Erbil Agrofood Fuarı sona erdi
A- A A+

Oda Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin'in verdiği bilgiye göre, bölgenin hızla gelişen ve dış alım yapan kenti Erbil'de 16-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Sanayi Odası organizasyonunda Kuzey Kıbrıs'ı temsilen 5 firma ile katılım gerçekleştirildi. Fuarda, kahve, narenciye, harnıp pekmezi ve unu, helva, tahın, lokum, tavuk, yumurta, tavuk yemi ve patates sergilendi.

KTSO Dış İlişkiler ve Fuarlar Koordinatörü Çağlar Türk, "Bu yıl fuara 4. Kez katılıyoruz. 60 metrekarelik şemsiye stant alanımızda 5 firmamız tanıtım gerçekleştirdi. Standımızı ziyaret edenler, kahvemizin, lokumumuzun ve helvamızın tadına bakma imkanı buldu. Fuarda yer alan firmalarımız ise, Gircon Ltd (Girne Con Kahve), Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği, M. Hacıali Ltd. (Kırnı Piliçleri), Liaş Kilitkaya Ltd. ve Pergamos Agritrade Ltd. Fuar katılımcı firmalarımız açısından yeni iş bağlantıları kurma ve mevcut müşterileriyle güven tazeleme imkanı sundu" diye konuştu.

Fuarda özellikle Tavuk, yumurta ve narenciye ürünleri konusunda iş bağlantıları sağlandı. Bunun yanı sıra çeşitli iş ziyaretleriyle ticaret yapma imkanları araştırıldı. Bölgenin yüksek miktarda tavuk eti ve yumurta tüketimine sahip olması Kuzey Kıbrıs ürünü kümes ürünlerinin Pazar bulması bakımından öne çıkıyor. Narenciyemiz ise Ortadoğu pazarlarında uzun yıllardır yerini alıyor.

Fuarın geçen yıllara göre alan olarak küçüldüğünü ve ziyaretçi sayısının azaldığını belirten katılımcılar, "Buna rağmen fuar kötü geçmedi. Gerek mevcut müşterilerimizle ve gerekse yeni temaslar kurma imkanı açısından bakıldığında olumlu geçtiği söylenebilir. Fuarın küçülmesini ve ziyaretçi sayısının azalmasını bölgedeki gerginlikle ilgili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Katılımcılarımız, diğer ürünlerimizin de Ortadoğu pazarlarında yerini alması için dört gün boyunca alıcılarla temaslarda bulunarak olumlu sonuçlar almayı başardı. Fuar dün (Perşembe) sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.