TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Sucuoğlu: "Touch-down uçuş modelini ya çözeceğiz ya çözeceğiz"

Sucuoğlu: "Touch-down uçuş modelini ya çözeceğiz ya çözeceğiz"

Avrupa ve Ortadoğu özelindeki terör nedeniyle turizm piyasasındaki aksaklıklar ile sektördeki pazar arayışlarına değinen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye'ye 3 buçuk milyon Rus getiren en büyük tur operatörlerinden birinin KKTC'ye en üst düzeyde yöneticileri ile gelerek Bakanlıkla temas kurduğunu ve KKTC'ye turist getirmek noktasında kararlı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 23/11/15 08:33
okuma süresi: 5 dak.
Sucuoğlu: "Touch-down uçuş modelini ya çözeceğiz ya çözeceğiz"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

"Bu konuyu ya çözeceğiz; ya çözeceğiz" diyen Bakan Sucuoğlu, bu noktada ulaşım sorununun olduğunu kaydederek Touchdown uçuş modeli arayışında olduklarını, bu konuda bazı sıkıntılar olduğunu ancak aşmak noktasında yoğun bir gayret ve temas içinde olduklarını ifade etti.

Sucuoğlu, tur operatörleriyle irtibat noktasında Güney Kıbrıs'tan da bire adım ötede olduğumuzu da sözlerine ekledi…

Ortadoğu'daki terör nedeniyle turizm piyasasındaki aksaklıklar ile sektördeki pazar arayışlarına değinen Turizm Bakanı Sucuoğlu, Türkiye'ye 3 buçuk milyon Rus getiren en büyük tur operatörlerinden birinin KKTC'ye gelerek Bakanlıkla temas kurduğunu ve Kuzey Kıbrıs'a turist getirmek noktasında kararlı olduğunu belirtti.

"Bu konuyu ya çözeceğiz; ya çözeceğiz" diyen Bakan Sucuoğlu, bu noktada ulaşım sorununun olduğunu kaydederek Touchdown uçuş modeli arayışında olduklarını, bu konuda bazı sıkıntılar olduğunu ancak aşmak noktasında yoğun bir gayret ve temas içinde olduklarını ifade etti.

"Dünya Turizm Örgütüne göre en büyük Pazar Akdeniz çanağı olacak"

Kıbrıs Postası'na değerlendiren ve 'turizm şuurunun' önemini vurgulayan KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu şöyle konuştu; "2016'ya giriyoruz… Dünya Turizm Örgütü araştırmalarına göre 2030'da 1.8 Milyar turist olacak. Bu turistin turizme harcayacağı miktar da 2 trilyon dolar olacak. En büyük rekabetin ve en büyük pazarın olacağı yer de Akdeniz çanağı olacak… Bunu Dünya Turizm örgütü söylüyor. Biz artık halk olarak 5 yaşından 85 yaşına kadar Turizmi özümsemeliyiz ve bunun farkına varmalıyız. Önümüzde bir Malta örneği var. Malta'nın Kıbrıs'la kıyas götürür hiçbir güzelliği yoktur. Kupkuru bir yerdir, her şey beyaza boyanmıştır. Babutsa var. Yani Mısır inciri… Bunun tozunu yapıyorlar, kurutuyorlar, donduruyorlar satıyorlar…

Bizden bir fazlalıkları var ama: Dünyada turiste en güler yüzlü davranan halk seçilmiş Maltalılar… Sıkıntımız budur. Halkımız şuna karar verecek: ya bir yumurtanın içinde tıkalı kalacağız, kendi kendimizle uğraşa uğraşa, küçük hesaplarla hep bana usulüyle devam edeceğiz ya da bu yumurtanın kabuğunu kıracağız. Bir turizm coğrafyası olduğumuzu idrak etmemiz gerekiyor.

Gelen turist otel hizmetinden, kumdan güneşten memnunsa ama çevre kirliliğinden illallah ediyorsa önce kendi kendimizi sorgulayacağız. Önce kendi kendimizi…"

"Tur operatörleriyle irtibat anlamında Güneyden de bir adım öndeyiz"

Ortadoğu'daki terör nedeniyle turizm piyasasındaki aksaklıklar ile sektördeki pazar arayışlarına değinen Bakan Sucuoğlu, Türkiye'ye 3 buçuk milyon Rus getiren en büyük tur operatörlerinden birinin KKTC'ye gelerek Bakanlıkla temas kurduğunu ve Kuzey Kıbrıs'a turist getirmek noktasında kararlı olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, bu noktada ulaşım sorununun olduğunu kaydederek Touchdown uçuş modeli arayışında olduklarını, bu konuda bazı sıkıntılar olduğunu ancak aşmak noktasında gayret ettiklerini ifade etti.

"Bu konuyu ya çözeceğiz ya çözeceğiz" diyen Sucuoğlu şöyle dedi; "En büyük sıkıntımız sadece ve sadece ulaşımdaki sıkıntı. Tur operatörleriyle de irtibat anlamında Güneyden de bir adım öndeyiz. Bir tur operatörü bize ulaşımı çözerseniz ben size 27 Bin turist getiririm, dedi. Dedim yok zaten o kadar kapasitemiz yok. Bilindiği gibi terörle birlikte Mısır durdu, Tunus durdu… Fas durdu."

"Touchdown uçuşu ya çözeceğiz ya çözeceğiz"

"Şu anda Türkiye'ye turist getiren Rus tur operatörleri ile Rusya'da çalışan Türk operatörlerinin uçak filoları havalimanlarında yatıyor. 15 gün önce Türkiye'ye 3 buçuk milyon Rus getiren en büyük tur operatörlerinden biri buraya geldi ve Kuzey Kıbrıs konusunda kararlı… Yani söylemek istediğim büyük bir ilgi var. Tek sıkıntımız Touchdown uçuş… Yani Rusya'ya kayıtlı uçakların Touchdown'la Kıbrıs'a gelmesi ile ilgili pürüzler var. Bunu çözdüğümüz gün bu iş biter. Şu anda geldiğimiz noktada bazı alternatifler üretiyoruz. Çözmeye çalışıyoruz. Bu konuyu ya çözeceğiz ya çözeceğiz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.