TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

'Özerk Turizm'de ilk adım

'Özerk Turizm'de ilk adım

Hükümet Programında 24 ay içerisinde gerçekleştirileceği vaat edilen "Özerk Turizm Yönetimi" hedefi için ilk adım atıldı. Turizm Bakanlığı, dün sektör temsilcileri ve üniversitelerle iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre hedef, turizmin sadece paydaş sektörlerin belirleteceği bir modele kaydırmak, belirleyici siyasetten arındırmak…

Yayın Tarihi: 24/11/15 09:00
okuma süresi: 4 dak.
'Özerk Turizm'de ilk adım
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Protokol hakkında Kıbrıs Postası'na değerlendiren Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, söz konusu adımın reform niteliğinde olduğunu vurgulayarak "bakanlık, kurulduğu günden beri aslında bunu amaçlıyor… Hem üniversiteler yani teorik paydaşlar hem de sahadaki pratik paydaşlar turizme yöne verecek. Hedef budur" dedi.

Protokolün önemli amaçlarından biri de turizmde yaşanan koordinasyon sıkıntısı aşmak…

Hükümet Programında 24 ay içerisinde gerçekleştirileceği vaat edilen "Özerk Turizm Yönetimi" hedefi için ilk adım dün atıldı. Turizm Bakanlığı, sektör temsilcileri ve üniversitelerle iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre hedef, turizmin sadece paydaş sektörlerin belirleteceği bir modele kaydırmak, siyasetten arındırmak…

Turizm Bakanlığı, sektör temsilcileri ve üniversitelerle iş birliği protokolü imzaladı.

Turizm Bakanlığı, turizm sektörünün temsilcileri; Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Casino İşletmecileri Birliği ve yüksek öğretim kurumları Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Turizm Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada protokol; turizmin geleceği, kalite, hizmet artırımı ve stratejileri konularında bilgi alışverişi; Otelcilik Turizm ve Eğitim Merkezi'nde (OTEM) eğitim, araştırma ve uygulama konularına ilişkin genel esasları belirlemeyi kapsıyor.

15 günde bir toplanılacak… Protokole göre genel işbirliği alanları

Protokol 3 yıl geçerli olacak ve taraflar ortak mutabakatla, yazılı olmak koşuluyla değişiklik yapabilecek ve oluşması muhtemel her türlü mali yükümlülük ileride yapılacak ek sözleşmelerle belirlenecek.

Protokolün önemli amaçlarından biri de turizmde yaşanan koordinasyon sıkıntısı aşmak.

15 günde bir yapılacak rutin toplantıların da ön görüldüğü protokolde genel iş birliği alanları ise şöyle: "Bakanlık ile sektör temsilcileri arasında ülke turizminin daha ileriye taşınması için koordinasyonun sağlanması, açılacak tüm programlarla ilgili öğrenci kabullerindeki işlemler ile ilgili bilgi paylaşımı, turizm ile ilgili bölgesel, ulusal ve uluslararası seminer, sempozyum, kongre, konferans ve diğer akademik toplantıların ortaklaşa değerlendirilmesi ve bu tür etkinliklere katılma, turizm ile ilgili ulusal ve uluslararası projeler, bilimsel araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesinde Bakanlık ile bilgi paylaşımı, OTEM'deki eğitim programlarının ihtiyaç doğrultusunda ortaklaşa açılması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi."

Sucuoğlu: "Hem teorik hem de pratik paydaşlar aynı havuzda koordine olacak"

Söz konusu protokol hakkında Kıbrıs Postası'na değerlendiren Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, söz konusu adımın reform niteliğinde olduğunu vurgulayarak "bakanlık, kurulduğu günden beri aslında bunu amaçlıyor… Yani politikalarda popülizmden uzak sadece sektörlerin belirleyeceği bir turizm vizyonu… Bu bir ilktir ve önümüzdeki süreçte özel turizm yönetimi hedefinin ilk adımıdır. Bu yapıda bakanlığın temsilcisi olacak. Hem üniversiteler yani teorik paydaşlar; hem de sahadaki pratik paydaşlar turizme yöne verecek… Aynı havuzda koordine olacak. Hedef budur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.