TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Kasım ayı otel doluluk oranları açıklandı

Kasım ayı otel doluluk oranları açıklandı

KITOB'un; otel sınıfına giren ve 1'den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Kasım 2015 ayı, üye oteller doluluk oranları çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 01/12/15 08:53
okuma süresi: 3 dak.
Kasım ayı otel doluluk oranları açıklandı
A- A A+

KITOB'un; otel sınıfına giren ve 1'den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Kasım 2015 ayı, üye oteller doluluk oranları çıkarılmıştır. Farklı yöntemle KITOB tarafından ortaya konan bu veriler sektörün durumuna ilişkin bir gösterge oluşturması amacıyla aşağıda sunulmaktadır:

1)5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Kasım 2015 ayında %62 oranında olmuştur. Buna göre;

a)2014 yılının Kasım ayına göre %2 oranında artış gözlemlenirken,

b)Geçen Ekim 2015 ayına göre %10 luk bir düşüş olmuştur.

2) Küçük otellerin Kasım 2015 ayında doluluk oranı %36 olmuştur. Buna göre;

a)2014 yılının Kasım ayına göre %6 lık bir artış yaşanırken,

b)Geçen Ekim 2015 ayına göre de %33 lük bir düşüş gerçekleşmiştir.

3)Tüm Otellerin doluluk oranı ortalaması ise %49 olmuştur.

a)2014 yılının Kasım ayına göre tüm oteller doluluğunda %2 'lik bir artış yaşanırken,

b)Geçen Ekim 2015 ayına göre %18 düzeyinde bir düşüş gerçekleşmiştir.

Her yılkı gibi bu sene de sezonun kapanması ile Kasım ayında toplam 8 otelimiz 2016 ilkbaharına kadar tesislerini kapatmıştır. Bu rakam 2013 yılında 6 otel, 2014 yılında ise 7 otel idi.

Bu verilerin sezonun sonuna gelinmesi nedeniyle düşüş eğiliminde olması beklenen bir gelişme olmakla birlikte 2014 yılının turizmde daha başarılı bir yıl olduğu da ortaya çıkmıştır. Geçen yıl turizmde kazanılan ivmenin maalesef gerisine düşüldüğü görülmektedir. Turizmde ulaşım teşviklerinin halen açıklanmamış olması, turizm politikalarındaki günübirlik politikaların devam edeceği sinyalleri, 2016 yılı bütçesinin turizm açısından diğer yıllarda olduğu gibi umut vaat etmiyor olması, Doğu Akdeniz destinasyonunun içinde bulunduğu hassas konjonktür ve belirsizlikler ülkemizin 2016 turizmi için maalesef olumsuzluklar taşımaktadır. Bu konularda Kuzey Kıbrıs destinasyonunun en az etkileneceği gelişmelerin yaşanmasını temenni etmek istiyoruz.

KITOB Üyesi Otellerin KASIM 2015 Doluluk Oranları % olarak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.