TURİZM
okuma süresi: 6 dak.

Sucuoğlu: "Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var?"

Sucuoğlu: "Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var?"

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, lokomotif sektör olarak turizmin rakibi olmadığını, Kuzey Kıbrıs'ta bu sektörün önünde ciddi bir engel de bulunmadığını kaydederek, "Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var? Hiçbir eksiği yok, fazlası var" dedi.

Yayın Tarihi: 16/12/15 17:20
okuma süresi: 6 dak.
Sucuoğlu: "Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var?"
A- A A+

SUCUOĞLU: "TURİZMİN LOKOMOTİF SEKTÖR OLARAK RAKİBİ YOK… KUZEY KIBRIS'TA BU SEKTÖRÜN ÖNÜNDE CİDDİ BİR ENGEL DE YOK"

"KALİTELİ BİR TURİZM ORDUSU YARATILABİLİRİZ. KIBRIS TÜRK HALKININ MALTALIDAN NE EKSİĞİ VAR? HİÇBİR EKSİĞİ YOK. FAZLASI VAR"

"3 MİLYON TURİSTLE 50 BİN CİVARI YATAK HEDEFİMİZ VAR. 10- 15 BİN YATAKLA MİLYONLARI YERİNDEN OYNATAN TUR OPERATÖRLERİNİ MOTİVE EDEMEZSİNİZ"

"TURİZMDEKİ KRİZİN ÇÖZÜMÜ İÇİN TÜRKİYE'YE GİDECEĞİZ. EMİNİM Kİ GEREKLİ KATKIYI ALACAĞIZ. BİZİM HER DARA, SIKINTIYA DÜŞTÜĞÜMÜZDE BAŞVURDUĞUMUZ BİR ANAVATANIMIZ VAR"

"MUHATAPLARIMIZLA, EV ÖDEVLERİMİZİ YAPARAK, PROJELERİMİZİ HAZIRLAYARAK KONUŞACAĞIZ…ESKİ DÖNEM BİTTİ. BUNU HERKES BİLSİN"

"TURİZMİN İLKOKULDAN İTİBAREN EĞİTİM MÜFREDATINA DAHİL EDİLECEK VE DERS OLARAK OKUTULACAK…EĞİTİM BAKANI İLE BU KONUYU GÖRÜŞTÜM"

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, lokomotif sektör olarak turizmin rakibi olmadığını, Kuzey Kıbrıs'ta bu sektörün önünde ciddi bir engel de bulunmadığını kaydetti.

Turizm konusunda gerekli bilince ulaşılmasıyla, herkesin üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapmasıyla ve eğitimin sürece dahil edilmesiyle kaliteli bir turizm ordusu yaratılabileceğini vurgulayan Sucuoğlu, "Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var? Yoktur. Fazlası vardır ama Malta bugün bunu başardı. Kuzey Kıbrıs olarak biz neden başarmayalım?" diye sordu.

Kuzey Kıbrıs'ın avantajı olduğuna da dikkat çeken Turizm Bakanı Sucuoğlu, "Bizim Anavatanımız var. Her dara, sıkıntıya düştüğümüzde başvurduğumuz ve gerekli katkıyı aldığımız bir adresimiz var. Turizmdeki krizin çözümünü bulmak için uzun süre geçmeden Türkiye'ye ziyaret yapacağız ve eminim gerekli katkıyı alacağız" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nin öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin finansmanıyla turizm çalışanlarına, yöneticilerine ve ara yöneticilere turizm konusunda verilen eğitimlerin tamamlanası kapsamında düzenlenen kokteylde konuşan Sucuoğlu, turizm konusunda açıklamalarda bulundu.

"EV ÖDEVİNİ YAPAN, PROJELERİNİ HAZIRLAYAN EKİPLERİN TÜRKİYE'DEN ELİ BOŞ DÖNMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Katkı almak için projeler hazırlanacağını da kaydeden Bakan Faiz Sucuoğlu, "Eski dönem artık bitti. Bunu herkes bilecek. Muhataplarımızla ev ödevlerimizi yaparak, projelerimizi hazırlayarak konuşacağız. Ev ödevini yapan, projelerini hazırlayan ekiplerin Türkiye Cumhuriyeti'nden eli boş dönmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, Türkiye'nin yatırımlar konusunda, özellikle turizm yatırımları konusunda KKTC'yi her yönüyle desteklediğini söyledi..

3 MİLYON TURİSTLE 50 BİN YATAK HEDEFİ…

"Bizim hedefimiz ve hayalimiz, belki bu bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama bu ülkenin 3 milyon turistle 50 bin civarı yatağa ulaşmaktır" diyen Sucuoğlu şunları kaydetti:

"50 bin rakamı büyük bir rakam değil. Bafra'daki tesislerin hazır olmasıyla 21 bin 300 yatağa 18 bin daha eklenecek. Büyük ve orta ölçekli tur operatörleri ancak artan yatak sayısıyla Kuzey Kıbrıs'ı aktör olarak görmeye başlayacak. 10- 15 bin yatakla milyonları yerinden oynatan tur operatörlerini motive edemezsiniz. Büyüyeceksiniz ki büyüklerle muhatap olabilesiniz."

Sucuoğlu, turizmde bu hedefe ulaşılması halinde KKTC'nin maliyesi, bütçesi ve yatırımıyla memurunu, sigortalısını ve emeklisini ödeyecek kapasiteye ulaşacağını belirterek, "Bunun için çok uzun beklemeye gerek yok" dedi.

"İHRACATIN 5 KATINI TURİZMDEN KAZANIYORSAK TURİZM HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMALI"

Ülkeye gelen üniversite öğrencilerinin turizmin bir diğer dalı olduğunu da dile getiren Sucuoğlu şöyle devam etti:

"Şemsiye, çatı turizmidir. Bu ülkede hizmet sektörü olarak turizmin bana göre rakibi yoktur. Eğer bugün ihracat girdimizin 5 katını turizmden kazanıyorsak turizm hak ettiği değeri bulmalı… Peki buluyor mu? Hayır bulamıyor çünkü henüz o farkındalığı yaratmış değiliz."

"KIBRIS TÜRK HALKI TURİZMDEN GELEN KATKIDAN NE KADAR PAY ALABİLİR"

Turizm konusunda bireysel farkındalıktan söz eden Sucuoğlu, "Kıbrıs Türk halkı turizmden gelen katkıdan ne kadar pay alabilir? Dükkânıyla, el sanatçısıyla, rehberiyle…Bu konuda farkındalığın yaratılabilmesi için ekonomik katkının kişiye kazandırılması lazım. Bana göre bunu başardığımız gün ülkede 7-70'e turizmi yaratacağız" şeklinde konuştu.

"TURİZMİN İLKOKULDAN İTİBAREN EĞİTİM MÜFREDATINA DAHİL EDİLECEK VE DERS OLARAK OKUTULACAK"

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu turizmin ilkokuldan itibaren eğitim müfredatına dahil edileceğini ve ders olarak okutulacağını açıkladı.

"Ben ilkokul öğrencisiyken turizm bize ders olarak okutuluyordu" diyen Bakan, konuyu Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile görüştüklerini söyledi, çalışmalar tamamlandığı zaman gerekli açıklamaları yapacaklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.