TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Hımarcılar Hanı'nda nihayet sona gelindi

Hımarcılar Hanı'nda nihayet sona gelindi

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu üçüncü etap restorasyon işleri devam eden Hımarcılar Hanı'nı ziyaret ederek restorasyon işlerinin ne aşamada olduğunu yerinde inceledi.

Yayın Tarihi: 03/02/16 14:21
okuma süresi: 2 dak.
Hımarcılar Hanı'nda nihayet sona gelindi
A- A A+

Sucuoğlu, Hımarcılar Hanı'nın hemen hemen tamamlandığını dile getirerek, Şubat ayının sonunda Hımarcılar Hanı'nı ülke turizminin hizmetine açacaklarını söyledi.

Sucuoğlu, üçüncü etapta yapı işlerinin tamamlanması, ahşap işlerin yapımı ve elektrik işlerinin yapılıp bitirilmesi gibi üç ayrı işin olduğunu söyleyerek, tüm işlerde sona yaklaşıldığını ve son rütüşlerin yapıldığını ifade etti.

Hımarcılar Hanı'nın tamamlamasının ardından mart ayı başında ihaleye çıkılarak Hanın içerisinde yer alan dükkanların da kiralanacağını söyledi

Hımarcılar Hanı'nın yaklaşık 4 yıl boyunca kapalı durumda olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, mal sahibi Aziz Kent ile 2011 yılında bir anlaşma yapıldığını ve bu tarihten itibaren sözleşmenin 12 yıl geçerli olacağı belirtilmişti.

Aziz Kent ile yapılan temaslardan sonra Hımarcılar Hanı'nın mart 2016 tarihinde bitmesi koşulu ile sözleşmenin yeniden düzenlenerek mart 2016 tarihinden itibaren başlaması ve 2028 tarihinde sona ermesi konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Sucuoğlu, böylelikle hiçbir yıl kaybı olmadan Hımarcılar hanının 12 yıllık kullanımının Turizm Bakanlığı'nın kontrolünde olacağını ifade etti.

Sucuoğlu, Hımarcılar Hanı'nın üçüncü etap restorasyon işlerinin Aralık 2015 tarihinde başladığını ve yaklaşık 2.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde restorasyon işlerinin tamamlandığını vurgulayarak, "demek ki isteyince oluyormuş" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.