TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Sucuoğlu: "Adada anlaşma olursa Kuzey Kıbrıs turizmi tam anlamıyla patlar"

Sucuoğlu: "Adada anlaşma olursa Kuzey Kıbrıs turizmi tam anlamıyla patlar"

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs'ta olası bir anlaşmanın Kuzey Kıbrıs'ın turizm konusunda tam anlamıyla önünü açacağını belirterek, "Adada anlaşma olursa Kuzey Kıbrıs turizmi tam anlamıyla patlar. Kuzey Kıbrıs'ı tutmak mümkün olmaz" dedi.

Yayın Tarihi: 02/03/16 12:42
okuma süresi: 4 dak.
Sucuoğlu: "Adada anlaşma olursa Kuzey Kıbrıs turizmi tam anlamıyla patlar"
A- A A+

Sucuoğlu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, KKTC'nin çok zengin kültürü ve tarihi bulunduğuna dikkati çekti.

"Adada 10 bin yıllık bir kültür var" diyen Sucuoğlu, ada üzerinde onlarca imparatorluk kurulduğunu ve her birinin geride kalıntılar bıraktığını kaydetti.

Sucuoğlu, bunun yanında özellikle son yıllarda bölgenin tabiatı ve havasının "Avrupalının arayıp da bulamadığı bir ortam" yarattığını bildirdi.

Avrupalı Turistin KKTC'yi seçmesinde en büyük etkeni, ülkede modern ve büyük otellerin bulunması olarak gösteren Sucuoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne giden turistlerin en büyük sıkıntılarının da otellerin eskimiş, yorulmuş ve yenilenme ihtiyacındaki oteller olmasından kaynaklandığını vurguladı.

"KKTC'YE 1974'TEN BERİ CİDDİ AMBARGO VAR"

KKTC'ye 1974'ten bu yana ciddi ambargo olduğuna işaret eden Sucuoğlu, "Türkiye dışında bizi tanıyan bir ülke yok. Bunun zorluğunu sadece turizmde değil her alanda çekiyoruz. Bugün KKTC'deki Ercan Havalimanı direkt uçuşlara açık olsa KKTC, ekonomik anlamda şu ankinin çok daha üzerinde olacaktır" diye konuştu.

Bakan Sucuoğlu, Avrupa'dan gelen turistler için ülkeyi, köyleri, Kıbrıs Türklerini tanıtma amaçlı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'da FBI'ın yapmış olduğu bir araştırmada Kıbrıs en güvenilir ülkeler arasında 5. sırada, 5 milyon ve daha az nüfuslu ülkeler arasında ise birinci sırada geliyor. Kuzey Kıbrıs'ın en doğusundan en batısına 250 kilometrelik yürüyüş parkuru, bisiklet için 15 ayrı parkur hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra temiz denizlerimizde dalma sporunun da daha da gelişeceğini düşünüyorum. AB sınırları içerisinde keşfedilmeyen tek nokta KKTC'dir. Bu da turizm alanında KKTC'yi cezbediyor."

"KKTC İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN DA ÇOK ZENGİN"

KKTC'nin inanç turizmi açısından da çok zengin bir ülke olduğunu söyleyen Sucuoğlu, şunları kaydetti:

"KKTC'de Romalılar tarafından şehit edilen 40 tane sahabenin yattığı Kırklar türbesi var, Şeyh Nazım Kıbrısi'nin kabri var. Osmanlı döneminden kalma hanlar, hamamlar, camiler var. Özellikle Türkiye'den gelen turistlerimizi bu yönde de ağırlama çabası içerisindeyiz. Hedefimiz 2016 yılında inanç turizminde 70 bine yakın turisti KKTC'de ağırlamak. Güney Kıbrıs'taki Hala Sultan Türbesi ziyaretinin de Türkiye'den gelecekler için güven yaratıcı önlemler kapsamında açılmasını Rumlardan istedik" dedi.

Sucuoğlu, Rusya'nın, KKTC'yi Türkiye ile yaşadığı gerilimden ayrı değerlendirdiğini ifade ederek, "Rus turistlerin KKTC'ye gelmesinde bir sıkıntı olmayacak. Rus turistlerin KKTC'ye gelmeleri noktasında bir çekincelerinin olmadığını şu anda aldığımız geri dönüşlerde görüyoruz" diye konuştu.

"ADADA ANLAŞMA OLURSA KUZEY KIBRIS'I TUTMAK MÜMKÜN OLMAZ"

Kıbrıs'ta yoğun şekilde devam eden müzakerelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sucuoğlu, adada iki tarafın da kazanacağı bir çözümün ancak bu ülkeye gerçek anlamda bir barış getireceğini vurguladı.

Sucuoğlu, "Adada zaten 1974'ten itibaren bir barış havası var. Kıbrıs'ta olası bir anlaşma turizm konusunda Kuzey Kıbrıs'ın tam anlamıyla önünü açar. Adada anlaşma olursa Kuzey Kıbrıs tam anlamıyla patlar. Kuzey Kıbrıs'ı tutmak mümkün olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.