TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Tolun: "Teşvikler artırılırsa, turizm geliri 1.5 milyar TL'ye çıkar"

Tolun: "Teşvikler artırılırsa, turizm geliri 1.5 milyar TL'ye çıkar"

KITSAB Başkanı Orhan Tolun, beş yıl önce charter seferler başlamadığı dönemde turizm gelirlerinin 400 milyon TL olduğunu, bugün teşvikler sayesinde bu rakamın 800 milyona çıkarıldığını, turizmin bütçe açığının yüzde 54'ünü kapadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 15/03/16 08:59
okuma süresi: 2 dak.
Tolun: "Teşvikler artırılırsa, turizm geliri 1.5 milyar TL'ye çıkar"
A- A A+
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, beş yıl önce charter seferler başlamadan önce, turizm gelirlerinin 400 milyon TL olduğunu ve bugün teşvikler ile 800 milyona çıkarıldığını ifade ederek, turizmin ülkedeki bütçe açığının yüzde 54'ünü kapadığını söyledi.

Tolun, teşvinklerin artırılması halinde turizm gelirinin 1.5 milyar TL'ye çıkarılacağını iddia etti.

Turizmde Türkiye'den kaynaklanan bir kriz olduğunu ve bunun ülkemizi de etkilediğini kaydeden Tolun, Avrupa'nın Rusya'ya Rusyanın Türkiye'ye uyguladığı krizin ülkemizi de büyük ölçüde etkilediğini kaydetti.

Bu yıl turizmde zor bir yıl olacağını ve oturup ciddi tedbirler alınması gerektiğine dikkat çeken Tolun, Başbakan ve Turizm Bakanlığı'na kriz masası oluşturulduğunu ve ardından İngiltere ve Almanya'da reklamlar başlatıldığını belirtti.

Turizmde Türkiye ile işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini anlatan Tolun, charterlar ile gelen turiste verilen katkının azaltıldığını bunun 20 Euro daha yükseltilmesi gerektiğini, hatta Larnaka'dan gelecek turistlere de teşvik verilmesinin şart olduğuna vurgu yaptı.

Kıbrıs Gazetesi - Ali Cansu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.