TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Ataoğlu: "Ülkenin değerini bilmeliyiz"

Ataoğlu: "Ülkenin değerini bilmeliyiz"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

Yayın Tarihi: 26/04/16 11:13
okuma süresi: 3 dak.
Ataoğlu: "Ülkenin değerini bilmeliyiz"
A- A A+
KITSAB Başkanı Orhan Tolun kabulde yaptığı konuşmada 3 yıl öncesine kadar turizmde yükselen bir grafik olduğunu, 3 yıldan beridir de duraklama ve gerileme olduğunu söyleyerek, turizmin yeniden yükselişe geçebilmesi için Bakanlık ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

KITSAB olarak önceliklerinin Turizm Örgütü'nün kurulması olduğunu belirten Tolun, Bakanlığın da içerisinde söz sahibi olacağı Turizm Örgütü'nün ülke turizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

Ülkeye gelen turistlerin büyük bir çoğunluğunu Acentelerin getirdiğini söyleyen Tolun, verilen teşviklerin acentelere kalmadığını, bu paraların tur operatörlerine ödendiğini dile getirdi.

Yeni dönemde bakanlık ile birlikte işbirliği yapmaya hazır olduklarını da ifade eden Tolun, Bakan Ataoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

ATAOĞLU: "ÜLKENİN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ"

Kabulde konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KITSAB'ın ülke turizmi için çok değerli bir kurum olduğunu söyleyerek, yeni dönemde birlikte çalışacaklarını vurguladı. Türkiye'de ve Orta Doğu'da yaşanan olumsuzlukların ülke turizmini etkileyeceği söylentilerine katılmadığını söyleyen Ataoğlu, KKTC'nin güvenilir bir bölge olduğunu, turistin gönül rahatlığı ile buraya gelebileceğini belirtti.

KKTC'nin denizi, kumu, güneşi, doğası, eski eserleri ve kültürel yapısı ile eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Ataoğlu, ülkenin değerinin bilinmesi ve farkındalığının paylaşılmasını istedi.

'Turizm tek başımıza yürüyeceğimiz bir yol değil' diyen Bakan Ataoğlu, turizmin paydaşları ile birlikte sorunları çözeceklerini söyledi. Ülkenin tarihi eser bakımından çok zengin olduğunu da belirten Ataoğlu, personel eksikliğinden ötürü eski eserlerin restore edilemeyerek depolarda tutulduğunu ifade etti. Mevcut eski eserlerin restore edilerek Arkeoloji Müzeleri'nde sergilenmeleri için çalışma başlatacaklarını da söyleyen Ataoğlu, her ilçede bir arkeoloji müzesinin şart olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.