TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Rekabet Kurulu turizm sektöründe 3 şirket hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu turizm sektöründe 3 şirket hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, turizm sektöründe faaliyet gösteren Akgünler Turizm Ltd, Merit Park Otel adına Voyager Kıbrıs Ltd ve Salamis Bay Hotel adına İstanbul Havayolları Ltd hakkında soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 03/05/16 08:29
okuma süresi: 2 dak.
Rekabet Kurulu turizm sektöründe 3 şirket hakkında soruşturma başlattı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Rekabet Kurulu'nun internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, kurula yapılan şikayet doğrultusunda başlatılan ön araştırma sonrası turizm sektöründe uygulanan tek yetkililik ve kontenjan anlaşmalarının Yasa'nın 4'üncü maddesini ihlal edip etmediği ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yurtdışı pazarlardan konaklamalı turist getiren (incoming) seyahat acentesi Akgünler Turizm Ltd ile konaklama hizmetleri pazarında faaliyet gösteren Merit Park Otel adına Voyager Kıbrıs Ltd ile Salamis Bay Hotel adına İstanbul Hava Yolları ünvanlı teşebbüsler hakkında Yasa'nın 23'ncü maddesi doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Ayrıca aynı soruşturma dosyası kapsamında Yasa'nın 27'nci maddesi tahtında kendilerinden yazılı bilgi ve belge talep edilen ve istenilen bilgi ve belgeleri temin etmeyen 5 otel ile 16 seyahat acentesinden bilgi temin etmeme gerekçeleri de yazılı olarak talep edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.