TURİZM
okuma süresi: 8 dak.

DKS Turizm ve Otelcilik'in Girne'de inşa edeceği yeni oteli tanıtıldı

DKS Turizm ve Otelcilik'in Girne'de inşa edeceği yeni oteli tanıtıldı

DKS Turizm ve Otelcilik tarafından Girne Belediyesi Amfitiyatro karşısındaki arazi üzerine inşa edilecek yeni otel projesi, bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. DKS Turizm ve Otelcilik tarafından hayata geçirilecek otelin inşasına ağustos ayı sonunda başlanması ve inşaatın 18 ay gibi bir sürede tamamlanması hedefleniyor. İsmi Girne'de düzenlenecek bir yarışma ile belirlenecek olan yeni otel halkla bütünleşecek bir kent oteli konseptiyle tasarlandı.

Yayın Tarihi: 09/05/16 15:48
okuma süresi: 8 dak.
DKS Turizm ve Otelcilik'in Girne'de inşa edeceği yeni oteli tanıtıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Girne'de, Girne Belediyesi Amfitiyatro karşısındaki arazi üzerine DKS Turizm ve Otelcilik tarafından inşa edilecek yeni otel, bugün Eziç Peanut'ta gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Otelin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, yatırımcı firma DKS Turizm ve Otelcilik Direktörü Ahmet Baştaş, Yönetim Kurulu Başkanı Özden Özbilun ile otelin mimari uygulama projelerini ve kontrolünü yapan Yüksek Mimar Fevzi Özersay otel hakkında bilgi verdi.

ÖZBİLUN: "BUNA TALİBİZ"

DKS Turizm ve Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özden Özbilun, Türkiye'deki C.T. Turizm şirketiyle 1970'li yıllardan itibaren Kıbrıs'a yönelik çalışmaları olduğunu vurgulayarak, DKS Turizm ve Otelcilik olarak hayata geçirecekleri otelin 252 odalı bir otel olarak tasarlandığını kaydetti.

Ülke turizminin gelişmesi için 40 ila 50 bin yatak kapasitesine sahip olunması gerektiği üzerinde duran Özden Özbilun, "DKS olarak 252 odalı, 26 bin metrekare bir inşaat yapmak arzusundayız. Buna talibiz" dedi.

Arazinin devlet malı olmadığını, şirkete devlet tarafından tahsis edilmediğini veya kiralanmadığını vurgulayan Özbilun, "Bu arazi konumu ve daha önce turizm tesisi izni almış olması nedeniyle tercih edilmiştir" dedi.

Otelin tamamlanmasıyla birlikte hedeflerinin ülkede turizm alanında yetkin 500 kişiyi istihdam etmek olduğunu da ifade eden Özbilun, otelle ilgili izin süreci hakkında da bilgi verdi.

HEDEF 18 AYDA TAMAMLAMAK

Özbilun, otel inşaatının yapılacağı arazideki mevcut yarım inşaatın yıkılacağını anımsatarak, gerekli izinler için 4 ay önce Şehir Planlama Dairesi'ne başvurduklarını belirtti.

Projelerin hazır olduğunu belirten ve gerekli izinlerin ardından otelin inşaatına ağustos ayı sonunda başlamayı ve 18 ay içinde inşaatı bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Özbilun, 5 yıldızlı otelin Girne halkına hizmet veren ve bölgedeki doğal yapıya uyumlu bir otel olacağının da altını çizdi.

"Hedefimiz 5 yıldızlı otel yapıp kapılarını bazı kitlelere açmak değil. Hedefimiz halkın kolayca girebileceği bir otel. Biz burayı aldıktan sonra bölgeden bize ulaşanlar çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Sadece bizim değil çevrenin de kazanacağına inanıyoruz" diyen Özbilun, otel bölgesindeki çevrenin düzenlenmesi ve turizme uygun hale getirilmesi için Girne Belediyesi'yle de görüştüklerini ve katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

ÖZERSAY: "ADANIN İLK GERÇEK TASARIM VE KONSEPT OTELİ OLACAK"

Yüksek Mimar Fevzi Özersay da, Stüdyo 14 Mimarlık olarak otelin mimari konsept projesini Türkiye ve Avrupa'da mimari ödüller alan Mimar Durmuş Dilekçi ile istişareyle yürüttüklerinin altını çizerek, otelin iç mimarisi konusunda da Antalya İç Mimarlar Odası Başkanlığı yapan Yüksek İç Mimar Hakan Külahçı ile çalıştıklarını belirtti.
21. Yüzyılda yapılacak otelin, bu yüzyıla ait tasarım ilkelerinin, malzemenin ve tekniklerin kullanıldığı, bulunduğu çevre koşulları ile mimarinin harmanlandığı bir kent otel olacağının altını çizen Özersay, "Adanın ilk gerçek tasarım ve konsept oteli olacak. Bu bir ilk olacak. Dinamik, parçalı yapıda bir otel" dedi.

Otelde Girne Kalesi'nin dokusunun da yer alacağını ve otelin etap etap yükseleceğini belirten Yüksek Mimar Özersay, otelin dışarıdaki sosyal yapılarla bağlantılı olacağını ve otel bünyesindeki kafelerin, şehirle buluşacağını belirtti.

"Kentte yaşayanların oteli sosyal alan olarak kullanmalarına yönelik geçirgen bir yapı, bir kent oteli hedeflendi" diyen Özersay, çevre düzenlemesi konusunda Girne Belediyesi'ne destek olacaklarını belirtti.

Özersay, bir soru üzerine ise onay süreci hakkında değerlendirmede bulunarak, "Ne yazık ki hantal yapıdan dolayı yavaş ilerliyor. İzinlendirme süreci 16 ay, yatırımın tamamlanma süreci 18 ay" dedi.

Direktör Ahmet Baştaşlar da, arazinin satın alınmasından önce Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile görüştüklerini, otel inşaatına Belediye Başkanı Güngördü'nün arazideki mevcut kötü yapıyı ortadan kaldıracak projeye olumlu yaklaştığını kaydetti.

Baştaşlar, çevre düzenlemesi ve deniz ulaşım konularını da görüştüklerini ifade ederek, Girne Kalesi yanındaki plajın düzenlenmesi durumunda bir bölümünün otelin kullanımında olacağını söyledi. Baştaşlar, "Plajı otele ve halka kazandırmayı planlıyoruz" dedi.

OTEL 40 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

Girne Belediyesi Amfitiyatro karşısındaki arazi üzerine inşa edilecek otel, şirketin öz kaynakları ile tamamlanacak.

Proje maliyeti 40 milyon Amerikan Doları olarak hesaplanırken, inşaat süresi olarak da 18 aylık bir süre öngörülüyor.

Girne Kalesi'ni bütünleyeceği ve tarihi dokunun bir parçası olacağı belirtilen otelin, Girne halkının uğrak yeri olması, Girne ve bütün Kıbrıs Türk halkı ile bütünleşmesi amaçlanıyor.

Sosyal bir tesis olarak tasarlanan otelin mimari konsept projesi, özgün tarzıyla Türkiye ve Avrupa'da çeşitli mimari ödüllerin sahibi olan Mimar Durmuş Dilekçi tarafından hazırlandı. Mimari uygulama projeleri ile kontrolünün KKTC ayağını ise, Yüksek Mimar Fevzi Özersay direktörlüğündeki Stüdyo 14 Mimarlık üstlendi. İç mimari konsept ise Durmuş Dilekçi ve Antalya İç Mimarlar Odası Başkanlığı yapan G. Hakan Külahçı tarafından geliştiriliyor.
21. Yüzyılda yapılacak otelin, günümüz tasarım ilkeleri, malzeme ve teknikleri ile bulunduğu çevre koşullarının, mimari duyarlılıkla harmanlandığı bir kent oteli olması hedefleniyor.

Otel tasarımı ile dinamik kent dokusu içerisinde eriyip, silüette kaybolacak dinamik bir kütle elde edilmeye çalışıldı.

Arazi üzerinde bulunan ve 20 yıla yakın bir süredir atıl durumda olan otel yarım inşaatının araziden kaldırılmasıyla oluşacak yeni otel projesi, mevcut silüete uygun olarak, doğudaki koruma bölgesindeki 2-3 katlı mevcut yapılaşma tarafında alçak katlı başlayarak, batıdaki mevcut yüksek katlı yapılaşmaya doğru, kademeli olarak yükselecek.

İlk katlarda, kale dokusuna uygun, kesme kum taşı kaplamalar ile üst katlarda özgün kısmi kaplamalar kullanılarak, binanın silüet içerisinde kaybolmasına yönelik bir tasarım yaklaşımı hedefleniyor.

Otel 194 araçlık bodrum kat otoparkı, 230 standart odası, 5 engelli odası, 19 suit odası ve 508 yatak kapasitesiyle, 19 bin 963 metrekare toplam imar alanına sahip olacak.

Otel spa, gym, restoran, açık ve kapalı havuz, casino, cafe bar, konferans ve toplantı odaları gibi, dıştan kullanıma uygun tasarlanmış mekanları içerecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.