TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu: "Dipkarpaz ve Apostollos Andreas Manastırı bölgelerine de ofis açılacak"

Ataoğlu: "Dipkarpaz ve Apostollos Andreas Manastırı bölgelerine de ofis açılacak"

Turizm Bakanlığı ile Girne Belediyesi işbirliğinde Girne Baldöken Oto Park alanı içerisinde, ağustos ayında hizmete girmesi hedeflenen "Turizm Enformasyon Ofisi" açılıyor.

Yayın Tarihi: 15/07/16 12:57
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu: "Dipkarpaz ve Apostollos Andreas Manastırı bölgelerine de ofis açılacak"
A- A A+
Turizm Bakanlığı ile Girne Belediyesi işbirliğinde Girne Baldöken Oto Park alanı içerisinde, ağustos ayında hizmete girmesi hedeflenen "Turizm Enformasyon Ofisi" açılıyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında turizm alanında işbirliği protokolü imzalandı. Turizm Bakanlığı'nda imzalanan protokole, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza koydu.

GÜNGÖRDÜ: "BİR EKSİKLİĞİ GİDERMEKTİR AMAÇ"

Nidai Güngördü, burada yaptığı konuşmada, bir turizm kasabasında en önemli faktörün, turistlerin beldeyle ilgili bilgi alabilmesi ve ziyaret edeceği alanları en doğru şekilde öğrenmesi olduğuna işaret etti. Güngördü, bugün bu kapsamda bir eksikliği gidermek amacıyla bakanlık ile işbirliğine gitmek için bir protokol imzaladıklarını söyledi.

Güngördü, Girne'de bir adet turizm enformasyon ofisi bulunduğunu ve bunun yetersiz kaldığını belirterek, bakanlık ile yaptıkları istişareler sonucunda Girne'ye ikinci ofisi açmak için karar aldıklarını ifade etti.

Turistlerin ve yerli halkın en uğrak yeri olan Baldöken Oto Parkı içinde yer alacak ofiste belediye personeli ve bakanlık çalışanlarının hizmet vereceğini kaydeden Güngördü, amacın kenti ziyaret eden turistlere kaliteli hizmet verilmesi ve ziyaretlerini rahatça yapabilmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Güngördü, işbirliğinden ötürü bakana teşekkür etti.

ATAOĞLU: "TURİZM OFİSİ EKSİKLİĞİNİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, turizm konusunda gösterdiği duyarlılığından dolayı belediye başkanına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bakanlık olarak turizm sektörüne daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Bu çerçevede turizm ofisleriyle ilgili eksiklikleri tespit ettiklerini ve bu eksikleri gidermek için çalışma başlattıklarını anlatan Ataoğlu, Girne yanında Dipkarpaz ve Apostollos Andreas Manastırı bölgelerinde de ofis açılacağını kaydetti.

Ataoğlu, Girne'de bütün turistlerin durak yeri olan Baldöken Oto Parkı alanında açılacak turizm ofisinde yerli ve yabancı turistlere kentle ilgili detaylı bilgi verileceğini söyledi.

Fikri Ataoğlu, turistler konusunda vatandaşların da duyarlı davranması ve bilgi aktarması gerektiğine işaret ederek, vatandaş ve esnafın turizm çalışmalarına destek vermesiyle başarının artacağına inanç belirtti.

"TÜRKİYE'DE TANITICI OPERASYONLAR YAPILACAK"

Turizmdeki kalkınmanın ülke ekonomisine yansıyacağını söyleyen Ataoğlu, bakanlık olarak tanıtıma verdikleri önem kapsamında Ağustos ayı içerisinde Türkiye'nin 10 ilinde KKTC'yi tanıtıcı operasyonlar yapacaklarını belirtti.

İlk olarak Ordu'da tanıtım operasyonu yapacaklarını ifade eden ve bunu tüm paydaşlarla çalışarak yapacaklarını işaret eden Ataoğlu, "Amaç turist sayısını artırmak" dedi.

Ataoğlu, herkesi bu çalışmalara destek vermeye çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.