TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

Tolun'dan turizm operatörlerine: "Ercan'ı değil Larnaka Havaalanı'nı kullanarak tur düzenleyin"

Tolun'dan turizm operatörlerine: "Ercan'ı değil Larnaka Havaalanı'nı kullanarak tur düzenleyin"

<strong>2017 yılında yaşanan artışın devam ettirilmesi için tedbirler alınması gerektiğini açıklayan Tolun, turizm reklamlarının KKTC olarak değil, Kıbrıs olarak yapılması gerektiğini söyledi.</strong>

Yayın Tarihi: 16/03/17 07:52
okuma süresi: 5 dak.
Tolun'dan turizm operatörlerine: "Ercan'ı değil Larnaka Havaalanı'nı kullanarak tur düzenleyin"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, geçen yılın Ocak ayına göre 2017'nin Ocak ayında otellerin doluluk oranında yüzde 12'lik bir artış olduğunu kaydetti.

2017 yılında yaşanan artışın devam ettirilmesi için tedbirler alınması gerektiğini açıklayan Tolun, turizm reklamlarının KKTC olarak değil, Kıbrıs olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Yabancı turistlere KKTC'nin Avrupa coğrafyasında olduğunun gösterilmesi gerektiğini belirten Tolun, turizm operatörlerinin Ercan Havaalanı'nı kullanarak değil, Larnaka Havaalanı'nı kullanarak turlar düzenlemesinin, organizasyonlar yapmasının turist sayısının artması açısından önemli bir nokta olduğunu açıkladı.

Türkiye'de yaşanan olaylardan kaynaklanan güvensiz ortamlar nedeniyle Türkiye'ye gelen turist sayısında azalma olduğunu ifade eden Tolun, KKTC'nin turizm alanında Kıbrıs olarak tanınması ve turizm fuarlarında Türkiye'nin değil Avrupa ülkelerinin yanında yer alması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, KKTC'nin bu yılki turizm pazarını değerlendirdi.

Ülkeye gelen turist sayısının ve otellerdeki doluluk oranının geçen yıla göre bu yıl arttığını belirten Tolun, doğru strateji uygulamalarıyla önümüzdeki yıllarda da turist sayısının artırılmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

"OTELLERİN DOLULUK ORANI VE TURİST SAYISINDA ARTIŞ OLDU"

Geçen yılın Ocak ayına göre 2017'nin Ocak ayında otellerin doluluk oranında yüzde 12'lik bir artış olduğunu kaydeden Tolun, Türkiye'den gelen turist sayısında ve Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında genel anlamda bir artış olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle diğer ülkelerden gelen turistler Türkiye yerini daha güvenilir olduğu için KKTC'yi tercih ediyor. İngiltere için kampanya ve reklam yapılırsa İngiltere'den gelecek olan turist sayısında da kıpırdama olacak. Alman pazarında da artış olacak. Kısaca turist sayısında Türk piyasasında bu yıl yüzde 11 civarında artış olurken, Avrupa piyasasında da artış sağlandı" şeklinde konuştu.

"KKTC OLARAK DEĞİL KIBRIS OLARAK TANITIM YAPILMALI"

Turizm operatörlerinin rezervasyonlarını geçen seneden yaptığını kaydeden Tolun, asıl tehlikenin 2018 yılında olduğunu söyledi. 2018 yılı için tedbir alınması gerektiğini belirten Tolun sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki yıllar için ülkemiz için turizm reklamlarını Kıbrıs olarak değil de KKTC olarak yapmaya devam edersek önümüzdeki yıllar tehlikeli olacak. Yabancı turistlerin dikkatini çekmek için KKTC olarak değil Kıbrıs olarak tanıtım yapmalıyız, yani KKTC'nin Avrupa coğrafyasında yer aldığını göstermemiz gerekir. Bu sayede Türkiye'de yaşanan güvensizliklerden etkilenmeyeceğiz. Kıbrıs güvenilirlik bakımından en güvenilir ülkelerden biri. Bunu iyi yönde kullanmalıyız. Turizm operatörleri Ercan Havaalanı'nı kullanarak değil, Larnaka Havaalanı'nı kullanarak turlar düzenlemesi, organizasyonlar yapması turist sayısının artması açısından önemli bir nokta"

"TURİZM ALANINDA AVRUPA'NIN YANINDA OLMAMALIYIZ"

Yurt dışında gerçekleşen turizm fuarlarında da KKTC'nin Türkiye'nin yanında olmaması gerektiğini belirten Tolun, "Siyasi anlamda Türkiye'nin yanında olabiliriz ancak turizm alanında Türkiye'nin yanında olmamız doğru değil. KKTC'nin Avrupa coğrafyasından yer aldığını turistlere göstermemiz ve güvenlerini kazanmamız lazım. Özellikle katıldığımız fuarlarda Türkiye'nin yanında yer alacağımıza Avrupa ülkelerinin yanında yer almalıyız. Böylelikle turist sayımız artacak ve ülkemiz tanınacak. Turizm alanında stratejilerimizi belirleyerek kötü şartlardan kurtulmalıyız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.