TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı... KKTC 42. kez fuarda yer aldı

İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı... KKTC 42. kez fuarda yer aldı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını ziyaretçilere 86'ncı kez açtı. Teması inovasyon-enerji, partner ülkesi Rusya Federasyonu, onur konuğu ili Muğla olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 27 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Yayın Tarihi: 19/08/17 12:46
okuma süresi: 4 dak.
İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı... KKTC 42. kez fuarda yer aldı
A- A A+
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını ziyaretçilere 86'ncı kez açtı. Teması inovasyon-enerji, partner ülkesi Rusya Federasyonu, onur konuğu ili Muğla olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 27 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Dünyanın en köklü uluslararası "Genel ticaret fuarlarından biri olan "İzmir Enternasyonal Fuarı" 18 - 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı'nda yapılacaktır. Ülkemiz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda İzmir Fuarı'nın Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ortak organizasyonunda 18 - 22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak "Uluslararası" bölümüne katılıyor.

İzmir Fuarı'na bu yıl, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın organizasyonu altında, KTSO işbirliğinde 42. kez katılım gerçekleştiriliyor. Fuara 4'ü aktif olmak üzere 8 firma katıldı. Fuara aktif olarak katılan firmalar şöyle:

"Alp Enterprises Ltd., Avunduk Süt Ürünleri Ltd., Old John Trd. Ltd., Süt ve Sıvı Yağ Ürünleri Üretimi ve Paz. Koop. Ltd." Sergiyle katılan firmalar ise; "Ayser Ltd., Bafra Gıda Ticaret Şti. Ltd., Bingöl Sanayi ve Tic. Ltd., Helvasan Ltd."

İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek fuarda, KKTC Standı, uluslararası firmaların yer aldığı Hol: 4'de 140 m²'lik kapalı alanda kuruldu.

Fuarda Teşir ve Tanıtımı Yapılacak Sanayi Ürünlerimiz şöyle:

"Tahin, helva çeşitleri, süt ve meyve suyu çeşitleri, hellim, peynir, kahve çeşitleri, jeli, muhalebi tozu çeşitleri, perisgan (afroza), turşu ve macun çeşitleri, Kıbrıs tarhanası, bakliyat çeşitleri, zeytin ve zeytinyağı çeşitleri, çakızdez ve bal çeşitleri, oto bakım ürünleri, sıvı deterjan ve sıvı sabun çeşitleri, çamaşır ve ütü suları, kolonya çeşitleri."

KTSO-Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ortak standında oda yayınları ve broşürleri dağıtılırken, gelen ziyaretçilere KKTC üretimi ve ürünleri hakkında bilgi veriliyor. Fuara katılan firmalarımız ziyarete gelen misafirlere, hellim, peynir çeşitleri, meyve suyu, kahve, tahin, helva, çakıztes, zeytin, turşu ve macun ikramında bulunuyor.

Açılışın ardından Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandri Novak, TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla beraberindeki heyet standa çok kısa bir ziyarette bulundu. Heyete Hellim ikram edildi.

Atun: "Varlığımız önemli"

Açılışın ardından KKTC standında katılımcıları tek tek ziyaret eden Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Köklü bir geçmişi olan İzmir Enternasyonal Fuarında yer almanın varlık gösterme açısından önemli olduğuna vurgu yapı.

İhtisas fuarları dışında kalan bir görüntüye sahip olsa da Türkiye ile olan ticari ilişkilerimiz açısından önemli olduğuna işaret eden Sunat Atun, "Türkiye bizim en çok ticaret yaptığımız ve bağlarımız olan bir ülke. Ticari ilişkilerimizin daha da gelişmesi için önemli bir noktada. Bu fuarda 42 yıllık kesintisiz bir temsiliyetimiz var. Buna Türkiye büyük önem veriyor. Buradaki varlığımız oldukça göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle özveri göstererek fuara katılan tüm firmalarımıza ve Sanayi odamıza teşekkür ederim" diye konuştu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı'na ziyareti sırasında İzmir Başkonsolosu İpal Emin ve Fuar Müdürü Öcal Erten eşlik etti. Bakanın heyetinde Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Deveci ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü Hurşide Baybora yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.