TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Bayramda KKTC'deki oteller dolu ancak Kıbrıslıların tercihi yurtdışı...

Bayramda KKTC'deki oteller dolu ancak Kıbrıslıların tercihi yurtdışı...

Kurban Bayramı tatilinin KKTC'de 6 gün olmasını fırsat bilen Kıbrıslılar, bayram tatili için yurtdışını tercih etti. KKTC'deki otellerin yabancı turistler tarafından tercih edilirken, otellerde boş yer kalmadı…

Yayın Tarihi: 22/08/17 07:41
okuma süresi: 2 dak.
Bayramda KKTC'deki oteller dolu ancak Kıbrıslıların tercihi yurtdışı...
A- A A+

Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Kurban Bayramı tatilinin KKTC'de 6 gün olmasını fırsat bilen Kıbrıslılar, bayram tatili için yurtdışını tercih etti.

KKTC'deki otellerin yabancı turistler tarafından tercih edilirken, otellerde boş yer kalmadı…

Kurban Bayramı tatilinin KKTC'de 6 gün olarak açıklanması sonucunda seyahat acentelerinden alınan bilgiye göre Kıbrıslılar tatili yurtdışında geçiriyor.

Ülkedeki otel ücretlerinin pahalı olması nedeniyle Kıbrıslıların KKTC'deki oteller yerine özellikle Türkiye, Bulgaristan Belçika, Hollanda, İspanya gibi Avrupa ülkelerini ve gemi turlarını tercih ettiği öğrenilirken, KKTC'deki otellerin ise yabancı turistler tarafından tercih edilmesi nedeniyle bayram tatilinde dolu olduğu bildirildi.

"BİLET FİYATLARINDAKİ ARTIŞA RAĞMEN YURTDIŞI SEYAHATLERİ ARTTI"

2017 yılı itibariyle yaz tatili boyunca KKTC vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerinde artış olduğu belirtilirken, tatilde özellikle Türkiye, Bulgaristan, Belçika, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerin ilk sırada tercih edildiği bildirildi. Yurtdışı turlarının uçak bileti fiyatlarında yaşanan artışa rağmen büyük rağbet gördüğü de açıklanırken, geçen yıla kıyasla bayram tatilinde yurtdışını tercih edenlerin oranının büyük ölçüde arttığı kaydedildi.

"OTELLER DOLU"

Ülkedeki otel ücretlerinin pahalı olması nedeniyle Kıbrıslıların bayram tatilinde ve yaz ayları boyunca KKTC'deki oteller yerine özellikle Türkiye, Avrupa ülkeleri ve gemi turlarını tercih ettiği öğrenilirken, KKTC'deki otellerin ise yabancı turistlerce tercih edilmesi nedeniyle bayram tatili boyunca ve yaz tatilinde dolu olduğu bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.