SAĞLIK
okuma süresi: 6 dak.

Savaşan: "SGK, KKTC için hayati önem taşıyor..."

Savaşan: "SGK, KKTC için hayati önem taşıyor..."

Yetmiş milyon nüfusa sahip ana kıtanın sağlıkta Dünya'ya örnek olacak bir reform yaparak, vatandaşlarına hekim ve hastane seçme şansını yarattığını söyleyen YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs gibi çok daha küçük bir ülkede KKTC vatandaşlarına da sosyal güvenceleriyle hastane ve hekim seçme hakkını verilmesinin halkın talebi olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 15/11/13 17:00
okuma süresi: 6 dak.
Savaşan: "SGK, KKTC için hayati önem taşıyor..."
A- A A+

Yetmiş milyon nüfusa sahip ana kıtanın sağlıkta Dünya'ya örnek olacak bir reform yaparak, vatandaşlarına hekim ve hastane seçme şansını yarattığını söyleyen YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs gibi çok daha küçük bir ülkede KKTC vatandaşlarına da sosyal güvenceleriyle hastane ve hekim seçme hakkının verilmesinin halkın talebi olduğunu vurguladı.

Savaşan, YDÜ Hastanesi'nin Devlet Hastanesi'ne rakip değil aksine tamamlayıcı, takviye edici bir üniversite hastanesi olduğunu kaydederek, Dr. Suat İ. Günsel'in YDÜ Hastanesi'ni KKTC'de yaşayanların bütün sağlık ihtiyacını ülke içinde ailelerinin yanında karşılanabilmesi ana hedefiyle oluşturulduğunu hatırlattı.

TC SGK hizmetlerinden yararlanabilen herkes, KKTC'de de YDÜ Hastanesi'nden aynı şekilde yararlanabiliyor...

Savaşan "KKTC ekonomisi için çok önemli bir yere sahip üniversitelerimizde öğrenim gören ve sayıları elli binleri geçen başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer TC vatandaşlarının, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden (Near East University Hospital) aynı şartlarda yararlanabilmelerinin sağlık alanında yapılmış büyük bir reform olduğunu söyledi.

Savaşan ayrıca, Emekli sandığı, SSK ile Bağ-Kur üyeleri, 65 yaş üstü emekliler, İsteğe bağlı sigortalılar, İşsizlik sigortası kapsamındakiler, Gazi veya malül kapsamında olanlar, 18 Yaş altı bütün hastalar, Yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış erkek öğrenci ve yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan bayan T.C. Vatandaşları, KKTC'de görevlendirilmiş T.C. vatandaşları ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de YDÜ Hastanesi'nden SGK Kapsamında sağlık hizmeti alabildiğini sözlerine ekledi. Savaşan, "TC, SGK hizmetlerinden yararlanabilen herkes, YDÜ Hastanesi'nden aynı şekilde, birebir aynı hizmetten yararlanabilmektedir" diye konuştu.

TC, SGK kapsamındaki bütün bölümler YDÜ Hastanesi'nde açıldı…

SGK'nın, KKTC için hayati önem taşıdığını belirten Savaşan, TC, SGK kapsamındaki bütün bölümlerin YDÜ Hastanesi'nde açıldığını belirtti. Ahmet Savaşan, SGK anlaşmasıyla atılan tarihi adım sayesinde, Kuzey Kıbrıs'daki bütün üniversitelerin daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğini ve aynı zamanda da bu adımın turizmi de olumlu yönde etkileyerek, Türkiye'den daha fazla turistin ülkemize gelmesini sağlayacağını da söyledi.

SGK Bilgilendirme Dairesi Halkımızın Hizmetinde…

Savaşan, YDÜ Hastanesi bünyesinde kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilgilendirme Dairesi'nin hizmet vermeye başladığını anımsatarak, hastaneden doğrudan bilgi alınabileceği gibi, arzu edenlere telefon ile de SGK uygulamaları ve kapsamı hakkında bilgi verildiğini söyledi. Savaşan SGK Bilgilendirme Hattı için 4440535 numaralı telefonun aranabileceği bilgisini verdi.

YDÜ Hastanesi uluslararası alanda önemli adımlar atıyor...

SGK açılımıyla eğitim, turizm ve diğer alanlarda elde edilen ilerlemelerin yanısıra, Dünya'nın pek çok yerinde sadece denizi, güneşi ve kumu ile tercih edilen Kuzey Kıbrıs'ın sahip olduğu farklı ve zengin diğer özelliklerinin de fark edilerek, başta medikal turizm olmak üzere sürdürülebilir ve alternatif turizm türlerinde tercih edilmesine yönelik olarak uluslararası alanda pek çok adım attıklarına dikkat çekti. Ahmet Savaşan, bu kapsamda önemli başarıların da elde edildiğini sözlerine ekledi.

KKTC, YDÜ Hastanesi ile en büyükler arasına girdi…

Savaşan, elde edilen bu başarıların etkisi yanı sıra sektörün de büyük gayretleri sayesinde ülkedeki turizm gelirlerinin çoğalmakta olduğunu ve her geçen gün Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alandaki farkındalığının ve kabul edilirliğinin arttığını anlattı. Savaşan, "geçtiğimiz hafta merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan ve medikal turizm ile uluslarası hasta konularında faaliyet gösteren alanında Dünya'nın en büyük uluslararası kuruluşu olan Medikal Turizm Organizasyonu'na (Medical Tourism Association) YDÜ Hastanesi'nin tam üye olarak kabul edilmesiyle, KKTC'nin de Dünyadaki en büyükler arasına girdiğini sözlerine ekledi.

ABD Kongresi'nin ardından Kuzey Kıbrıs sağlıkta Dünya'nın ilgisini daha fazla çekmeye başlayacak...

YDÜ Hastanesi'nin, Mütevelli Heyeti Başkanımız Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile MTO Dünya Başkanı Renee-Marie Stephano'nun imzalarıyla KKTC adına Medikal Turizm Organizasyonu'na tam üye olduğunu vurgulayan Ahmet Savaşan, ülkemizin üyeliğe kabulünün Amerika'da düzenlenen basın toplantısıyla duyurulmasını sağlık alanında Dünya'nın ilgisini Kuzey Kıbrıs'a çevirecek tarihi bir adım olarak nitelendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.