SAĞLIK
okuma süresi: 7 dak.

Yaşamın tek gerçek anahtarı: Nefes

Yaşamın tek gerçek anahtarı: Nefes

Nefes Terapisti Sezin Yetişen: "Yaşamın ana kaynağı olan nefesinizi doğru kullanmak, yaşamınızın tek gerçek anahtarı, yaşamın sırrı."

Yayın Tarihi: 22/04/14 11:46
okuma süresi: 7 dak.
Yaşamın tek gerçek anahtarı: Nefes
A- A A+

Kıbrıs Postası - Onur EVRENSEL

Doğru, doğal ve sağlıklı nefes alıp vermek, kaliteli bir yaşamın anahtarı, hayata başlamanın sırrı, stresle baş etmenin başlıca formülü… Üniversite eğitiminin ardından büyük metropol İstanbul'un hengamesinde 8 yıla yakın bankacılık yaptıktan sonra, kişisel gelişim konusunda uzmanlaşan Sezin Yetişen, Çanakkale'de kendi açtığı merkezde, kişilere nefes, yaşam, koçluk, farkındalık, yoga ve dans gibi ruh-beden-zihin bütünlüğü sağlamaya yönelik konularda kişisel gelişim desteği sağlıyor. Yetişen, "Doğru, doğal ve sağlıklı nefes alıp verdiğinizde stres, baskı, limitli düşünceler vb şeylerden kolaylıkla arınabilirsiniz. Yanı sıra yaşama bakış açınız iyileşmeye, zihniniz aldığınız kararlar ve hedefleriniz netleşmeye başlar. Kısacası siz siz olursunuz" diyor…

Kendinizden bahseder misiniz?

1980 yılında Antakya' da doğdum. Çanakkale' de büyüdüm. Çanakkale ve İstanbul' da sürdürdüğüm öğrenim hayatımın ardından toplam 7,5 yıl bankacılık sektöründe çalıştım. 2009 yılından bu yana kişisel gelişim ile ilgileniyorum. Son 3,5 yıldır, ilgi alanım mesleğim haline dönüştü. Çanakkale' de kendi açtığım merkezde, kişilere nefes, yaşam, koçluk, farkındalık, yoga ve dans gibi ruh-beden-zihin bütünlüğü sağlamaya yönelik konularda kişisel gelişim desteği sağlıyorum.

Son yıllarda özellikle modern toplumlarda revaçta olan bir meslek nefes terapistliği. İnsanlara tam olarak neyi öğretiyorsunuz?

Bana başvuran insanlar hayatlarında değiştirmek istedikleri bir veya birden fazla konuya sahipler. Kişisel gelişim; yaşamında değişim ve ilerleme sağlamak isteyen kişilerin başvurduğu bir alan. Nefes terapisi ise başlı başına bir değişim dönüşüm aracı. Ruh beden ve zihin sağlığımızı ve bütünlüğümüzü etkileyen dönüştüren en kestirme yol. Bana başvuran kişilere doğal sağlıklı ve rahat bir nefes sistemine kavuşmanın yollarını ve yaşamlarında değişimin rahatlığın huzurun güvenin kapılarını aralamanın püf noktalarını gösteriyorum.

Peki çağımızın vebası haline gelen stres üzerinde ne gibi etkileri var?

Stres, sıkıntı, duygusal ve ruhsal sorunlar sadece nefeslerimizi tuttuğumuz anlarda var olabilir. Doğru, doğal ve sağlıklı nefes alıp verdiğinizde stres, baskı, limitli düşünceler vb şeylerden kolaylıkla arınabilirsiniz. Yanı sıra yaşama bakış açınız iyileşmeye, zihniniz aldığınız kararlar ve hedefleriniz netleşmeye başlar. Kısacası siz siz olursunuz.

Coğrafi konum ve iklim nefes almada etkili bir faktör. Bir ada ülkesi olan Kıbrıs'ta doğru nefes almanın yöntemleri neler?

Kıbrıs' ta daha önce hiç bulunmadım, bulunmayı da çok isterim. Ada ülkesi olması bakımından hem coğrafi hem de demografik açıdan özel bir öneme sahip olan Kıbrıs' ta yaşan kişilere doğru nefes almaları için diyafram ve derin karın nefesleri çalışmalarını önerebilirim. Kıbrıs ayrıca aydınlanma ve yüksek bilinç konusunda da özel öneme sahip bir yer. Farkındalık artırıcı nefes çalışmaları Kıbrıslılar'ı mevcut yüksek bilinci evrensel olarak da dünya ile bütünleyici ve kişisel yaşamlarına katkıda bulunucu etkileri olacaktır.

Peki doğru nefes almanın fiziksel ve ruhsal etkileri neler?

Vücudumuza daha fazla gire oksijen, kan dolaşımını hızlandırması ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor olması gibi fiziksel etkilerin yanı sıra; duygularımız ve ruhumuz üzerinde de oldukça güçlü bir dönüştürücü araçtır. Bunun için doğal bağlantılı nefes seanslarından faydalanılması önemli. 1 saat süren doğal bağlantılı nefes seanslarında zihnimizde ve hücre hafızamızda kayıtlı ve bastırılmış negatif enerjiler ve kalıplar açığa çıkmakta ve dönüşmektedir. Açığa çıkan ve dönüşen negatif bir enerji, duygu veya ifade; ehil biri tarafından uygulanan nefes seansı ile yerini huzur, dinginlik, denge, sağlık, net kararlara bırakır. Kendini gerçekleştirebilen insan, duygusal ve ruhsal olarak da kendini gerçekleştirebilmiş oluyor. Bu da sağlıklı, mutlu, huzurlu ve niye burada olduğunu - hayat amacını - bilen insanlar demek.

Nefes terapisi, yoga, kişisel gelişim, yaşam koçluğu ve farkındalık. Bunların birbirinden farkı nedir?

Aslında bunların tamamı kişisel ve ruhsal gelişimimize katkıda bulunan araçlar. Sadece gidiş yolları birbirinden farklı. Hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Ruh beden ve zihin olarak bir bütün yaşam yaratmak. Bu son zamanlarda iyice revaçta bir konu. Çünkü insanlar artık sadece beden ile ilgilenerek aynı zamanda mutlu olamadıklarını anladılar. Ya da sadece maneviyatla ilgilenerek beden sağlığınızı ve bütünlüğünüzü koruyamayabilirsiniz. Bu sebeple kişisel gelişim kişinin ruh beden ve zihin olarak bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle holistik(bütünleyici) yaklaşım sunuyor. Bu çalışmalara katılan kişiler hayatlarında iyileşmeler ve ilerleme yaratabiliyorlar. Nefes terapisi ise, dönüşüm ve değişim sağlamak konusunda en etkili en geçerli en hızlı ve en kestirme yöntem. Çünkü her üç alanla (ruh-beden-zihin) aynı anda çalışıp her seansta sizi bütünleyip farkındalığınızı artırıyor, kendi yaşamınızda beklemek yerine, hızla ilerleyebiliyorsunuz. Doğru nefes almayı ve zihni ile çalışmayı öğrenmiş bir kişi artık yoga, koçluk, dans, spor, kariyeri, evliliği, ailesi veya ilişkileri konusunda neyin kendisine iyi geleceğini ve nereden devam etmesi gerektiğini biliyor. İlerliyor. Bu sebeple yaşamın ana kaynağı olan nefesinizi doğru kullanmak, yaşamınızın tek gerçek anahtarı, yaşamın sırrı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.